Το BBC εξέφρασε το ενδιαφέρον να αναλάβει την παραγωγή τηλεοπτικής δραματικής σειράς βασισμένης στην αμφιλεγόμενη παραβίαση των κανόνων αποκλεισμού λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού από τον σύμβουλο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος είναι μη εκλεγμένος σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ταξίδεψε σε απόσταση 260 μιλίων, από το σπίτι του, στο Λονδίνο έως το Ντέραμ τον Απρίλιο, με τη σύζυγό του, Μέρι Γουέικφιλντ, η οποία παρουσίαζε συμπτώματα κοροναϊού και τα παιδιά τους.

Επίσης πιάστηκε να έχει κάνει ένα ταξίδι 30 μιλίων από το Ντέραμ, στο κάστρο του Μπάρναρντ στα γενέθλια της Γουέικφιλντ, και ισχυρίστηκε ότι είχε σκοπό να δοκιμάσει την όρασή του αφού υπέστη προβλήματα ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Ο Πιρς Βένγκερ, υπεύθυνος προγράμματος του BBC, ρωτήθηκε από συντάκτη του περιοδικού The Radio Times εάν ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει τα δικαιώματα για τη μεταφορά της ιστορίας του Κάμινγκς στη μικρή οθόνη.

«Στα σωστά χέρια, ναι» απάντησε.

Τον Ντόμινικ Κάμινγκς έχει υποδυθεί στην οθόνη ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη μίνι σειρά του Channel 4 «Brexit: The Uncivil War».

Η παραβίαση των κανόνων καραντίνας κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο για μέρες καθώς άτομα απ’ όλο το πολιτικό φάσμα ζήτησαν την παραίτησή του.

Όπως φαίνεται θα περάσει λίγος καιρός προτού η ιστορία του μεταφερθεί σε δραματική σειρά. Ωστόσο η περιβόητη μετακίνησή του στο κάστρο του Μπάρναρντ έχει ήδη αναπαραχθεί σε ένα σατιρικό βιντεοπαιχνίδι, με τίτλο «30 Miles to Barnard Castle» (30 μίλια στο Κάστρο του Μπάρναρντ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ