Σίγουρα δεν ξέρουμε πώς να σταματήσουμε τον χρόνο, ξέρουμε όμως πώς μπορείτε να δείξετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Προκειμένου να το πετύχετε αυτό, η καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας, ανεξαρτήτως εποχής και καιρού.

Δε θα βαρεθούμε ποτέ να το γράφουμε: αν θέλετε να συμπεριλάβετε μόνο ένα αντιγηραντικό προϊόν στην περιποίησή σας, αυτό πρέπει να είναι η αντηλιακή κρέμα, ώστε να προστατευτειτε από την ηλιακή ακτινοβολία που βλάπτει ανεπανόρθωτα το δέρμα σας και επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Για να κρατήσετε, λοιπόν, την επιδερμίδα σας υγιή και να αποφύγετε τις επιπτώσεις της φωτογήρανσης, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε κάθε πρωί αντηλιακή κρέμα με τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας. Μάλιστα, καλό είναι να εφαρμόζετε αντηλιακό και στον λαιμό και το ντεκολτέ σας.

Άλλωστε, πλέον η χρήση αντηλιακής κρέμας δεν είναι αγγαρεία. Ίσως θυμάστε ότι παλαιότερα οι αντηλιακές κρέμες ήταν κολλώδεις, δεν απλώνονταν καλά στο δέρμα και αλλοίωναν το μακιγιάζ, όμως σήμερα μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο αντηλιακές κρέμες που μοιάζουν περισσότερο με προϊόντα ενυδάτωσης και λιγότερο με τα «παραδοσιακά» αντηλιακά. Μάλιστα, έχουν βελτιωθεί τόσο σε επίπεδο φόρμουλας όσο και σε ποικιλία. Επομένως, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σας (ξηρή, λιπαρή, ευαίσθητη, ώριμη, ακνεϊκή) δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το προϊόν που σας ταιριάζει.

 

Αρκεί ο δείκτης SPF που έχει το foundation;

 

Πολλές γυναίκες εξακολουθούν να εφαρμόζουν foundation το καλοκαίρι, χωρίς να φορούν αντηλιακή κρέμα, βασιζόμενες στον δείκτη προστασίας που αναγράφεται στη συσκευασία του makeup. Αυτή όμως είναι μια λάθος συνήθεια, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προϊόντα που περιέχουν δείκτη SPF δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τα αντηλιακά. Αν θέλετε να συνδυάσετε την προστασία από τον ήλιο με την κάλυψη των ατελειών του δέρματός σας, εφαρμόστε την αντηλιακή σας πριν το make up ή αγοράστε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα.