Mια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην BMJ Open και διεξήχθη από Βρετανούς έδειξε ότι το 15% των ανδρών και το 34,2% των γυναικών που συμμετείχαν ανέφερε ότι είχε περιορισμένο ενδιαφέρον για το σεξ.

Πού οφείλεται;

Στις γυναίκες η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ συχνά σχετίζεται με προβλήματα στη σχέση, κακή σωματική υγεία, κατάθλιψη.

Εν ολίγοις το θέμα στις γυναίκες άπτεται άμεσα σε ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες οι οποίοι σωματοποιούνται και ως αποτέλεσμα έρχεται η μειωμένη libido.

Στους άνδρες παίζει ρόλο η ηλικία, η στυτική δυσλειτουργία και γενικά σωματικά και ψυχικά προβλήματα υγείας. Η έλλειψη επικοινωνίας για το σεξ ή άλλα προβλήματα στη σχέση θα μπορούσαν επίσης να είναι παράγοντες για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας.

Σαφώς και τα όποια κοινωνικά στερεότυπα που επιβάλλονται και στα δύο φύλα, επιβαρύνουν τη συναισθηματικότητά τους.

Η μελέτη βρήκε επίσης πως οι συμπεριφορές και οι προηγούμενες εμπειρίες θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο και να επηρεάσουν τη σεξουαλική επιθυμία ενώ και στα δύο φύλα θεωρείται πως η γήρανση παίζει ρόλο για τη μείωση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος.

Γενικότερα πάντως καταστάσεις όπως η κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές, δύνανται να επηρεάσουν άμεσα την ερωτική διέγερση του ατόμου.

Φαύλος κύκλος, είναι η περίπτωση στην οποία επειδή ακριβώς δε διεγείρεται εύκολα το άτομο στην προκειμένη περίπτωση για τους παραπάνω λόγους, αγχώνεται με αποτέλεσμα να γίνεται ένας φαύλος κύκλος σεξουαλιξής αποτυχίας.