Το να είσαι υποστηρικτική απέναντι στον σύντροφό σου ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση, είναι απαραίτητο.

Μην κάνεις πανικό

Σκέψου εκείνος πόσο άσχημα νιώθει. Θεωρείς ότι ο πανικός σου θα τον κάνει να νιώσει πιο καλά; Πιστεύεις ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα να τον κάνεις να νιώσει έμμεσα ότι «δεν είναι άντρας»;

Μην ξεχνάς ότι όπως η γυναίκα καταπιέζεται από σεξιστικά στερεότυπα, έτσι και ένας άντρας. Το ότι έχει τέτοιο θέμα με τη στύση, είναι άμεσο άγχος όχι τόσο για βιολογικούς λόγους αλλά για κοινωνικούς, θεωρεί ο ίδιος ότι δεν είναι «αρκετός».

 

Δείξε ότι όλα είναι χαλαρά

Μη δείξεις ούτε υπερβολική φροντίδα γιατί έτσι θα νιώσει ότι τον λυπάσαι. Μη δείξεις όμως ούτε ότι απογοητεύεσαι γιατί έτσι θα συνεχίζεται ένας φαύβλος κύκλος και θα πάθει φοβία επιτέλεσης.

Αν του δείξεις ότι όλα είναι χαλαρά και ότι σιγά δεν έγινε και κάτι, θα έχει πολύ λιγότερο άγχος και θα νιώσει ότι είναι τυχερός που έχει μια σύντροφο σαν εσένα δίπλα του.

 

Προκαταρκτικά

Συνέχισε με αυτά αν θες. Αν δε θες πάρε τον μια αγκαλιά και συζητήστε ένα άλλο θέμα για να το ξεχάσει και εκείνος. Το σεξ δεν είναι μόνο η «εισχώρηση» του πέους στον κόλπο ή τον πρωκτό. Σεξ είναι ένα σύνολο διαδικασιών που συνήθως καταλήγουν σε οργασμό.

 

Μίλα του πιο γλυκά

Όταν θα σηκωθείτε από το κρεβάτι, φτιάξτε κάτι να φάτε, πρότεινέ του να δείτε μια ταινία και μίλα του γλυκά. Πιθανόν νιώθει πολύ άσχημα έτσι κι αλλιώς και θέλει απλά να ξεχαστεί.

Γενικότερα να είσαι δίπλα του και να τον υποστηρίζεις γιατί σε τελική ανάλυση αυτό είναι αγάπη.