Σε όλους έχει τύχει να μην ακούσουν το ξυπνητήρι και να κοιμηθούν λίγο παραπάνω ή να μην νιώθουν γεμάτοι ενέργεια μόλις ξυπνήσουν. Το πρόβλημα ωστόσο, εμφανίζεται όταν αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται συχνά ή και σχεδόν κάθε ημέρα. Αν δεν είστε από εκείνους που ξυπνούν με άνεση από πολύ νωρίς, τότε πιθανότατα το φαινόμενο αυτό να αποτελεί την καθημερινότητά σας. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να αναγκάσετε τον εαυτό σας να υιοθετήσει μία νέα ρουτίνα, ειδικά όταν το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο από υποχρεώσεις. Αντίθετα, μπορείτε να εμπλουτίσετε την ήδη υπάρχουσα ρουτίνα, που ακολουθείτε κάθε πρωί. Μικρές αλλαγές στις συνήθειές σας μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε την ενέργειά σας και να εκμεταλλευτείτε το πρωινό σας στο έπακρο.

*Βάλτε το ξυπνητήρι μία ώρα νωρίτερα

Βάλτε το ξυπνητήρι μία ώρα νωρίτερα για να προλάβετε να κάνετε περισσότερα πράγματα μέσα στην ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τα πρωινά σας, αφού θα αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στις δραστηριότητές σας. Παράλληλα, έχοντας ολοκληρώσει οτιδήποτε θέλετε νωρίτερα από την ώρα που συνηθίζετε θα σας δώσει την αίσθηση ότι «βρίσκεστε μπροστά», ενθαρρύνοντάς σας να καταβάλλετε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Ταυτόχρονα, ενισχύεται και η δημιουργικότητά σας, αφού δεν αγχώνεστε για το εάν θα τα προλάβετε όλα.

*Ειδοποιήσεις στο κινητό

Αποτελεί κοινό μυστικό, που λειτουργεί σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Αν η μέρα σας είναι γεμάτη από σημαντικά γεγονότα, θα ήταν καλό να κάνετε μια λίστα από ειδοποιήσεις στο κινητό σας για να σας τα υπενθυμίσει εγκαίρως. Μπορείτε να βάλετε την υπενθύμιση δέκα λεπτά νωρίτερα για να έχετε και λίγο χρόνο για να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Έτσι θα παραμείνετε δραστήριοι και παραγωγικοί, δίχως να ξεχάσετε κάτι σημαντικό. Ταυτόχρονα, όσο κάνετε αυτή την λίστα με τις ειδοποιήσεις θα γνωρίζετε περίπου πόση ώρα θα σας πάρει να ολοκληρώσετε κάθε έργο, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον συντονισμό σας.

*Επαναλάβετε αυτά που δεν θέλετε να ξεχάσετε

Εάν έχετε την τάση να ξεχνάτε το κινητό, τα κλειδιά ή τα χρήματά σας θα ήταν καλό να τα επαναλαμβάνετε όσο ετοιμάζεστε για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Θα μπορούσατε να κάνετε μια νοητή λίστα με τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεστε για να φύγετε από το σπίτι. Πριν φύγετε επαναλάβετε αυτά που χρειάζεστε για να διαπιστώσετε αν τα έχετε μαζί σας.

*Παραμείνετε ενεργοί στην διαδρομή για την δουλειά

Ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε τα μέσα για να κατευθυνθείτε προς την εργασία σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να παραμείνετε δραστήριοι αντί να κοιτάτε μηχανικά το κινητό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, η οποία τονώνει την εγκεφαλική λειτουργία για κάποιους ανθρώπους ή και να διαβάσετε μερικές σελίδες από το αγαπημένο σας βιβλίο. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να ακούσετε ένα podcast αναφορικά με θέματα που σας ενδιαφέρουν, καθώς έτσι δεν πλήττετε και ταυτόχρονα διευρύνετε τις γνώσεις σας.