Για να έχετε ενέργεια κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, είναι σημαντικό να διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αφού τα πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σάς κάνουν να αισθάνεστε κούραση, υπνηλία και ατονία. Μπορεί συχνά να παραλείπετε γεύματα μέσα στην ημέρα νομίζοντας ότι έτσι θα αδυνατίσετε ευκολότερα, ωστόσο ισχύει ακριβώς το αντίθετο, καθώς αυτή η στρατηγική σάς οδηγεί τελικά στην κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού και κατ’ επέκταση στην πρόσληψη περισσότερων θερμίδων.

Επομένως, για να νιώθετε καλά και να είστε σε θέση να χάσετε βάρος, πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας θρεπτικά σνακ που επιφέρουν το αίσθημα κορεσμού και σας κρατούν χορτάτους για αρκετή ώρα.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε παγωτίνια και κρουασανάκια και να περιμένετε να αδυνατίσετε ή να έχετε ενέργεια, αφού η κατανάλωση σνακ δε συνεπάγεται απαραίτητα την απώλεια κιλών ή την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής. Για να πάρετε ιδέες για μερικά γρήγορα και θρεπτικά σνακ, δείτε το παρακάτω βίντεο.