Η αυτοπειθαρχία και ο έλεγχος του εαυτού μας είναι τα βασικά μαθήματα που μας διδάσκει, ο Κρόνος για να ανταπεξέλθουμε στην ροή της ζωής, αφού έχουμε οπλιστεί με δύναμη και σθένος.

Ο εξεταστής στο μάθημα της ζωής, ο Κρόνος, μας δοκιμάζει όσον αφορά στους νόμους της ζωής, τις αυστηρές ιεραρχίες, την απαράβατη δομή.

Διάρκεια, πειθαρχία, ωρίμανση

Μέσα στα δύσβατα μονοπάτια της ζωής, επιβάλλει στο ανθρώπινο είδος τη διαπαιδαγώγηση της ψυχής και τη συμμόρφωση μέχρι τα βαθιά γεράματα.

O Κρόνος είναι ο κυρίαρχος του πεπρωμένου, συμβολίζει αυτό που πρέπει να φέρουμε σε πέρας, ώστε να προχωρήσει η ζωή μας.

Η αυτοπειθαρχία είναι το βασικό μέσο με το οποίο πορευόμαστε, αλλιώς θα υπάρξει αποτυχία του σκοπού. Απαιτεί από εμάς ξεκάθαρους κανόνες και δομές, καθώς και την τήρηση των νόμων και κανόνων.

O Κρόνος είναι ο αυστηρός δάσκαλος, που μας διδάσκει το μάθημά μας πολύ καλά, ενώ η ενέργειά του λειτουργεί περιοριστικά και πιεστικά. Ειδικά όταν αντιστεκόμαστε! Επίσης, θεωρείται και αφέντης του χρόνου.

 

Αυτογνωσία

Μας οδηγεί σε ανακάλυψη του εσωτερικού μας εαυτού, μια απομόνωση και μας δίνει το αίσθημα της εγκατάλειψης. Μέσα σε αυτές τις καταστάσεις, ο συνειδητοποιημένος άνθρωπος θα στραφεί μέσα του και θα καταλάβει το νόημα της αποστολής, την οποία καλείται να εκπληρώσει.

Ο Κρόνος μισεί την ανυπομονησία. Άνθρωποι που βιάζονται και τρέχουν με χίλια, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν το φυσικό και κοσμικό ρυθμό κάποιων πραγμάτων, σκοντάφτουν, καθυστερούν, αναλώνονται και παγιδεύονται, διαιωνίζοντας τις ίδιες αποτυχίες.

Μας δοκιμάζει μέσα από την καθημερινότητα και τη σκληρή πραγματικότητα, βάζοντας περιορισμούς και προκλήσεις. Όλα αυτά όμως, όχι τυχαία και σαδιστικά, αλλά με το σκοπό της σοφίας και της εμπειρίας, σαν κέρδος των ταλαιπωριών.

Ταυτόχρονα, συμβολίζει την δυνατή φιλοδοξία και την αποφασιστικότητα. Σε ωροσκόπια που κατέχει κυρίαρχη θέση, θωρακίζει με δύναμη, ανθεκτικότητα και επιμονή, με σκοπό το επίπονο ανέβασμα της κοινωνικής σκάλας, την κατάκτηση της ιεραρχίας.

Γι’ αυτό και κατέχει το αξίωμα του κυβερνήτη του Αιγόκερω και του δέκατου οίκου. Χωρίς αυτόν δε θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε, δε θα υπήρχε δυναμική κίνηση.