Συνήθως τα μωράκια δεν έχουν πρόβλημα με το μπάνιο, καθώς λατρεύουν την χαλαρωτική αίσθηση του νερού γύρω τους. Ωστόσο, πολλά είναι και εκείνα που μπορεί να αντιστέκονται και να μην θέλουν καθόλου να κάνουν μπάνιο. Εάν το μωρό σας διαμαρτύρεται κάθε φορά που θέλετε να το κάνετε μπάνιο με έντονο κλάμα, τότε μάλλον ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Για να βοηθήσετε το μικρό σας να το ξεπεράσει και να αποχαιρετίσετε μια και καλή τα δάκρυα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες στρατηγικές.

Ξεκινήστε από την ρουτίνα

Τα μικρότερα παιδιά και ειδικά τα μωρά λειτουργούν καλύτερα όταν ακολουθούν μια ρουτίνα, καθώς γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε να του κάνετε ένα ζεστό μπάνιο αργά το απόγευμα, για να το βοηθήσετε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλύτερα. Αυτή η ρουτίνα βοηθά και εσάς, αφού θα νιώσετε πιο οργανωμένοι ενώ θέτετε τα θεμέλια για υγιείς συνήθειες στην ζωή του, που θα το ακολουθούν και στα μετέπειτα χρόνια.

Μην ξεχνάτε τις μαγικές φούσκες

Είναι γνωστό ότι μωράκια λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες, αφού μετατρέπουν το μπάνιο σε ένα παραμυθένιο μέρος όπου μπορούν να παίξουν μαζί σας και να διασκεδάσουν. Χρησιμοποιήστε αφρόλουτρα και σαμπουάν με αρώματα που αρέσουν στο μικρό σας, καθώς έτσι θα το βοηθήσετε να χαλαρώσει και να δει ευνοϊκά την διαδικασία. Οι σαπουνόφουσκες θα τραβήξουν το βλέμμα του σαν «μαγνήτης», επιτρέποντας σε εσάς να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό του, όσο εκείνο παραμένει ήσυχο, παίζοντας.

Βάλτε στο «παιχνίδι» τα… παπάκια

Η διαδικασία του μπάνιου μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστική εάν βάλετε στην μπανιέρα σας πολύχρωμα παιχνίδια, όπως τα παπάκια, μικρά ή μεγάλα, καραβάκια, ψαράκια και οτιδήποτε άλλο αρέσει στο μωράκι σας. Μετατρέποντας το μπάνιο του σε μια διασκεδαστική πολύχρωμη εμπειρία θα κάνετε το μικρό σας να ανυπομονεί. Φροντίστε ώστε τα παιχνίδια του μπάνιου του να έχουν ζωηρά και έντονα χρώματα, που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του. Έτσι ο χρόνος μέσα στο μπάνιο θα γίνει πιο απολαυστικός για εκείνο, διευκολύνοντας ταυτόχρονα και το δικό σας έργο.

Χαλάρωση και υποστήριξη

Το καθισματάκι που μπορείτε να βάλετε στο μπάνιο σας, βοηθά τόσο εσάς όσο και εκείνο, μιας και μπορεί να κάτσει αναπαυτικά και να χαλαρώσει ενώ εσείς έχετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Το κάθισμα στηρίζει σωστά το μωράκι σας όσο εκείνο παίζει μαζί σας και χαλαρώνει ενώ ταυτόχρονα νιώθει ότι έχει έλεγχο καθ’όλη την διάρκεια της διαδικασίας. Έτσι τόσο εσείς όσο και εκείνο θα νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια, πράγμα που θα κάνει το μπάνιο πολύ πιο ευχάριστο.