Ο Παρθένος είναι ως γνωστόν, ένα από τα πιο αγχώδη ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Τα λάθη που κάνει είναι ότι δε μπορεί να ηρεμήσει τον εαυτό του επειδή ο ίδιος εγκαταλείπει κάθε τέτοια προσπάθεια.

Υποχρεώσεις

 

Πολλές φορές αισθάνεται ότι δε μπορεί να βάλει σε τάξη πολλές από τις υποχρέωσεις του. Αντί να κάνει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με υπομονή και ψυχραιμία, τον πιάνει ο πανικός με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε μια κατάσταση σοκ.

Οι κρίσεις πανικού έρχονται είτε μέσα στο εργασιακό περιβάλλον, είτε τις βραδινές ώρες που φαινομενικά τα πράγματα ησυχάζουν περισσότερο.

Υπομονή

 

Η ανεπάρκεια υπομονής τον κάνει να βιάζεται συνέχεια. Το ότι βιάζεται τον οδηγεί στο να παίρνει λάθος αποφάσεις και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα να πετυχαίνει αυτά που θέλει είτε με δυσκολία, είτε να αποτυγχάνει και μετά να κατηγορεί τον εαυτό του.

Αυτή η αίσθηση της αποτυχίας εντείνει περαιτέρω το άγχος του με αποτέλεσμα να ασκεί χειρότερη κριτική και να δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος αρνητικών συναισθημάτων.

Παρθένος και άγχος

 

Αυτά τα φαινόμενα συναισθηματικής έξαρσης-άγχους, εκδηλώνονται όχι τυχαία φυσικά, ούτε χωρίς λόγο. Ο Παρθένος έχει την τάση να υπερ-αναλύει τα πάντα, με αποτέλεσμα να μην αφήνει τον εαυτό του να ησυχάσει.

Επειδή συνήθως βρίσκεται σε ένα στάδιο άρνησης γιατί δε θέλει να δεχθεί την αποτυχία, η κρίση πανικού είναι ένας τρόπος «αυτοεκδίκησης».

Οφείλει να αλλάξει τη στάση του άμεσα διαφορετικά θα επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια λάθη. Δεν πρέπει να νιώθει ενοχικότητα, ειδικά και για πράγματα για τα οποία δε φταίει καν ο ίδιος.

Κρίσεις πανικού παθαίνει συχνά και όταν είναι σε σχέση. Επειδή θέλει να έχει τον έλεγχο των πραγμάτων, εάν τον χάσει τότε αγχώνεται ξανά. Γενικότερα χρειάζεται κατανόηση και από τον σύντροφό του.

Αυτό που πρέπει εν κατακλείδι να κατανοήσει ο Παρθένος, είναι ότι ποτέ δε θα είναι τέλειος. Ποτέ δε θα έχει τον πλήρη έλεγχο. Ποτέ δε θα πηγαίνουν όλα όπως εκείνος τα έχει προγραμματίσει. Αν αποδεχθεί αυτά, τότε θα έχει μια πιο ήρεμη καθημερινότητα.