Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» είναι λογικό να σκέφτεστε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το μωρό σας από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Αυτή η σκέψη μπορεί να σας προκαλέσει και ανησυχία ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο σας καλοκαίρι μαζί του. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού μπορείτε να βεβαιωθείτε για την ασφάλειά του, αφήνοντάς το ταυτόχρονα να διασκεδάσει και να απολαύσει ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές. Την ίδια ξεγνοιασιά μπορείτε να απολαύσετε και εσείς μαζί του, ακολουθώντας τις ακόλουθες πολύτιμες στρατηγικές:

*Σταδιακή μετάβαση

Ξεκινήστε βγάζοντας το μωράκι σας για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε εξωτερικούς χώρους και αυξήστε σταδιακά τα λεπτά. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα πέντε ή τα δέκα λεπτά, ανάλογα με το πόσο άνετα νιώθει το μωράκι σας και σταδιακά να αυξήσετε τον χρόνο που παραμένετε έξω. Όπως με κάθε επίτευγμα που καταφέρνει έτσι και με την έκθεσή του σε υψηλές θερμοκρασίες χρειάζεται χρόνο.

*Ελαφρύ ντύσιμο

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι σημαντικό να ντύνεται το μωρό σας με ελαφριά ρούχα, τα οποία δεν θα το στενεύουν αλλά ούτε και θα το ζεσταίνουν. Προτιμήστε τα βαμβακερά καθώς απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα, συγκριτικά με τα συνθετικά υφάσματα. Όταν βγαίνετε έξω, ντύστε το μωρό σας με ανοιχτόχρωμα ρούχα, αλλά θυμηθείτε να το συνδυάσετε με ένα φαρδύ καπέλο για να προστατεύσετε το πρόσωπό τους. Το καπέλο είναι απαραίτητο ακόμα και στην συννεφιά, αφού οι επιβλαβείς ακτίνες μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα.

*Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Λίγο πριν φύγετε από το σπίτι βάλτε αντηλιακό στο μικρό σας και παραμείνετε μερικά λεπτά μέσα, μέχρι να απορροφηθεί από την επιδερμίδα του. Θα ήταν καλό το μικρό σας να βρίσκεται πάντα υπό σκιά αλλά και να του δίνετε αρκετά υγρά, προκειμένου να μην αφυδατωθεί. Όταν εφαρμόζεται το αντηλιακό μην ξεχνάτε τα αυτιά ή το πίσω μέρος του λαιμού του.