Η στήριξη που παίρνετε από τον σύντροφό σας και γενικά τον περίγυρό σας μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε σας προσπάθεια και το αδυνάτισμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Άλλωστε, η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και επιμονή από εσάς και κατά την οποία η βοήθεια του συντρόφου σας μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική.

Πώς ο σύντροφός σας μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος

*Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

 

Ο σύντροφός σας ίσως δυσκολευτεί να κατανοήσει γιατί αποφασίσατε τη δεδομένη στιγμή να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Εξηγήστε του με ειλικρίνεια τι είναι αυτό που σας οδήγησε να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος και γιατί αυτή η προσπάθεια είναι τόσο σημαντική για εσάς.

*Ενημερώστε τον για την πρόοδό σας

 

Αφού εξηγήσετε στον σύντροφό σας ποιος είναι ο στόχος σας, κρατήστε τον ενήμερο για κάθε πρόοδο που σημειώνετε, μικρή ή μεγάλη. Πρόοδος μπορεί να είναι το γεγονός ότι αντισταθήκατε στο να φάτε παγωτό ή ότι χάσατε 2 κιλά. Βλέποντας την αφοσίωσή σας, ο σύντροφός σας σίγουρα θα θελήσει να σας υποστηρίξει και θα χαρεί και ο ίδιος με την πρόοδό σας.

*Προσπαθήστε μαζί

 

Αν ο σύντροφός σας θέλει επίσης να χάσει βάρος, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε από κοινού, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο σε αυτή την απαιτητική δοκιμασία. Συζητήστε μαζί και βρείτε ποια στρατηγική θα ακολουθήσετε προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας (π.χ. θα τρώτε πιο ελαφρύ βραδινό, θα βγάλετε τα γλυκά από την καθημερινή διατροφή σας ή θα βγαίνετε για τρέξιμο κάθε βράδυ). Αν πάλι ο σύντροφός σας δεν έχει την παραμικρή διάθεση να αλλάξει τη διατροφή του ή να χάσει βάρος, μην απογοητεύεστε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να σας στηρίζει.

*Βρείτε καινούργια ενδιαφέροντα

 

Κινηματογράφος και ποπ κορν, μπάλα και πίτσα, ρομαντικό ραντεβού σε εστιατόριο, βόλτα για παγωτό. Αν σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά, ήρθε η ώρα να αλλάξετε νοοτροπία με το άλλο σας μισό. Η κοινή ζωή σας δεν είναι ανάγκη να περιστρέφεται γύρω από το φαγητό. Βγείτε μαζί μια βόλτα με τα πόδια ή τα ποδήλατα, πηγαίντε για μπάνιο στη θάλασσα… Με λίγα λόγια, δραστηριοποιηθείτε!

*Μαγειρέψτε παρέα

 

Τι καλύτερο από το να περάσετε χρόνο με τον σύντροφό σας μαγειρεύοντας παρέα; Βρείτε υγιεινές συνταγές που σας φαίνονται νόστιμες και μπείτε στην κουζίνα για να πειραματιστείτε. Έτσι, θα αποφύγετε το delivery και θα είστε σε θέση να ελέγξετε τι περιέχει το φαγητό σας, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσετε με τον σύντροφό σας.

*Δώστε προτεραιότητα στην ερωτική σας ζωή

 

Η ερωτική επαφή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας, να αντλήσετε ικανοποίηση, αλλά και να… κάψετε θερμίδες. Μάλιστα, εστιάζοντας στην ερωτική σας ζωή θα είστε σε θέση να νικήσετε την επιθυμία σας για τσιμπολόγημα, η οποία συνήθως προκύπτει όταν νιώθουμε βαρεμάρα ή δεν έχουμε τι να κάνουμε. Δώστε, λοιπόν, προτεραιότητα στην ερωτική σας ζωή για να τονώσετε τη σιλουέτα σας και τη σχέση σας.