Μπορεί τα ζουμερά, σαρκώδη χείλη να αποτελούσαν ανέκαθεν ένδειξη θηλυκότητας, τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουν καθιερωθεί ως η νούμερο ένα μόδα στον χώρο της ομορφιάς,  με αμέτρητες γυναίκες να αποφασίζουν να επέμβουν στην εμφάνισή τους χαρίζοντας έξτρα όγκο στα χείλη τους. Ωστόσο, αν ψάχνετε έναν πιο εύκολο και ανώδυνο τρόπο να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν μεγαλύτερα, το μακιγιάζ σάς δίνει τη λύση.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω πέντε βήματα.

 

Βήμα 1ο – Απολέπιση & ενυδάτωση

 

Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να τονώσετε την κυκλοφορία αίματος στην περιοχή, θα πρέπει να ξεκινήσετε απολεπίζοντας τα χείλη σας. Ανακατέψτε απλώς λίγη ζάχαρη με μέλι και τρίψτε με το μείγμα τα χείλη σας κάνοντας κυκλικές, απαλές κινήσεις. Ξεβγάλετε και απλώστε τους λίγο lip balm για να τα ενυδατώσετε.

Βήμα 2ο – Κάλυψη

 

Πρόκειται για ένα πραγματικά έξυπνο τρικ που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μακιγιάζ σας. Πάρτε λίγο κονσίλερ και απλώστε το στα χείλη σας έτσι ώστε να καλύψετε το φυσικό τους περίγραμμα και να δημιουργήσετε έναν… καμβά για το παρακάτω βήμα.

Βήμα 3ο – Περίγραμμα

 

Έδω θα πρέπει να φανερώσετε όλο το αληθινό σας ταλέντο. Με ένα μολύβι χειλιών κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας, σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών σας ξεφεύγοντας ελάχιστα από το περίγραμμα των χειλιών σας. Ο σκοπός είναι να μεγαλώσετε λίγο το φυσικό τους περίγραμμα, γι’ αυτό απλώσατε νωρίτερα και το κονσίλερ. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τις υπερβολές, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό, ειδικά κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Έξτρα προσοχή πρέπει να δώσετε στο τόξο του άνω χείλους, αφού αν προσπαθήσετε να το μεγαλώσετε, θα δείχνει ψεύτικο.

Βήμα 4ο – Σπέσιαλ εφέ

 

Ναι, σωστά διαβάσατε, το μάθημα makeup περιλαμβάνει και σπέσιαλ εφέ. Εδώ θα χρειαστείτε λίγη λευκή σκιά ματιών, την οποία θα ταμπονάρετε στο κέντρο του άνω και του κάτω χείλους σας. Αυτόματα τα χείλη σας θα δείξουν μεγαλύτερα.

Βήμα 5ο – Έξτρα όγκος

 

Χαρίστε λάμψη και όγκο στα χείλη σας μόνο με ένα προϊόν: το lip gloss σας. Επιλέξτε ένα προϊόν σε ροδακινί ή nude απόχρωση, απλώστε μια μικρή ποσότητα στο κέντρο του άνω και κάτω χείλους σας και θαυμάστε τα ζουμερά χείλη σας στον καθρέφτη.