Σίγουρα η κληρονομικότητα και το DNA μας καθορίζουν και την εμφάνιση του δέρματός μας, μην υπότιματε όμως τον ρόλο που παίζει ο τρόπος ζωής μας. Η διακοπή του καπνίσματος, η επαρκής κατανάλωση νερού, η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής και ενυδατικής κρέμας και ο επαρκής ύπνος είναι βασικές προϋποθέσεις για υγιές και νεανικό δέρμα.

Ωστόσο, μπορούμε να ενισχύσουμε τη λάμψη της επιδερμίδας μας και να αφαιρέσουμε χρόνια από την εμφάνισή μας, με τη βοήθεια του μακιγιάζ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι σκοπός του μακιγιάζ είναι να αναδείξουμε τα «δυνατά» μας σημεία και να καλύψουμε τυχόν ατέλειες, όχι να αλλοιώσουμε τα χαρακτηριστικά μας σε μια προσπάθεια να μοιάσουμε με τις εικόνες που βλέπουμε στο Instagram.

Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξουμε.

1. Δεν υπερβάλλουμε με το foundation

 

Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο, στην πραγματικότητα το βαρύ μακιγιάζ που καλύπτει όλο το πρόσωπο μας κάνει αυτόματα να δείχνουμε μεγαλύτερες. Επομένως, επιλέγουμε ένα foundation με ελαφριά σύνθεση ή μια ΒΒ cream, ώστε να χαρίσουμε ομοιομορφία στο δέρμα μας. Για έξτρα κάλυψη, μπορούμε να εφαρμόσουμε τοπικά κονσίλερ (π.χ. σε σπυράκια και σημάδια) αλλά φροντίζουμε να μην το παρακάνουμε.

2. Ενισχύουμε την λάμψη του δέρματός μας

 

Τα ροζ μαγουλάκια παραπέμπουν αυτόματα στο υγιές, νεανικό δέρμα. Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, να εφαρμόζουμε ρουζ στα μήλα του προσώπου μας ώστε να ενισχύσουμε τη λάμψη του δέρματός μας. Τα κρεμώδη ρουζ είναι η καλύτερη επιλογή, αφού εξασφαλίζουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, αντί να αγοράσετε ένα κρεμώδες ρουζ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες κραγιόν.

3. Ανορθώνουμε τα χείλη μας

 

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας τείνουν να χάνουν τον όγκο τους και το σχήμα τους (αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ έχει γίνει τόσο δημοφιλές). Ωστόσο, μπορούμε εύκολα και ανώδυνα να ανορθώσουμε και να «γεμίσουμε» τα χείλη μας στη στιγμή, χρησιμοποιώντας ένα μολύβι χειλιών σε απόχρωση παρόμοια με αυτή των χειλιών μας. Και πάλι θα πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές: σχεδιάζουμε το περίγραμμα των χειλιών μας, δίνοντας μόνο μια μικρή ανοδική τάση στο άνω χείλος.

4. Μεγαλώνουμε τα μάτια μας

 

Για να κάνουμε τα μάτια μας να δείχνουν πιο μεγάλα-και κατ΄ επέκταση πιο νέα- θα χρειαστούμε ένα ψαλίδι βλεφαρίδων και μια μάσκαρα. Αφού χρησιμοποιήσουμε το ψαλίδι βλεφαρίδων, αυτόματα τα μάτια μας θα δείξουν μεγαλύτερα, ενώ μόλις εφαρμόσουμε μερικές στρώσεις μάσκαρα στο άνω βλέφαρο, θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της ανόρθωσης του ματιού.

5. Τονίζουμε τα φρύδια μας

 

Δεν αποτελεί μυστικό ότι τα καλοσχηματισμένα, πυκνά φρύδια αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπό μας. Γι’ αυτό φροντίζουμε να τα βγάζουμε πάντα με γνώμονα το φυσικό τους σχήμα κι όχι την εκάστοτε μόδα. Όσον αφορά τα διάφορα κενά που μπορεί να έχουμε ανάμεσα των τριχών, μπορούμε να τα καλύψουμε στη στιγμή. Απλά επιλέγουμε ένα μολύβι φρυδιών κοντά στο φυσικό χρώμα των φρυδιών μας και συμπληρώνουμε τα κενά ανάμεσα στις τρίχες. Έπειτα, χτενίζουμε τα φρύδια μας προς τα πάνω με το ειδικό βουρτσάκι που διαθέτουν αυτά τα μολύβια.