Τα σχολεία επιτέλους έκλεισαν, ο καιρός φαίνεται αποφασισμένος να σταματήσει τα τερτίπια του και η ανάγκη μας για διακοπές είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Και αν φέτος η επιλογή του ιδανικού προορισμού για την οικογενειακή μας απόδραση έχει αρχίσει να θυμίζει… διαφορική εξίσωση, ίσως εκπλαγούμε συνειδητοποιώντας ότι η λύση βρίσκεται μια ανάσα μακριά μας.

Συνδυάζοντας τα ψηλά, καταπράσινα βουνά με τις εξωτικές παραλίες και τον αρχαιολογικό πλούτο, η Πελοπόννησος κρύβει σίγουρα την ιδανική τοποθεσία για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε παρέα με τα παιδιά, όποιο και αν είναι το γούστο μας. Χωρίς να χρειαστεί να επιβιβαστούμε σε πλοίο και μέσα σε λίγες μόνο ώρες, βρισκόμαστε στις παραδεισένιες τιρκουάζ θάλασσες και τις χρυσαφένιες ακτές της.

Από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου που βρέχουν την Κυλλήνη, μέχρι την ατέλειωτη αμμουδιά της Λακκόπετρας και την επιβλητική παρουσία του Ταΰγετου πάνω από τις μαγικές παραλίες της Καλαμάτας, η Πελοπόννησος έχει ό,τι χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις ομορφότερες οικογενειακές μας αναμνήσεις.

Η συνταγή της επιτυχίας

Γνωρίζουμε καλά ότι όσο όμορφο και αν είναι το φυσικό τοπίο, προκειμένου να απολαύσουμε πραγματικά τις οικογενειακές μας διακοπές θα πρέπει να πληρούνται και πολλές ακόμη προϋποθέσεις. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ατέλειωτο παιχνίδι – φέτος ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά – ενώ εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να χαλαρώσουμε πάνω σε μια άνετη ξαπλώστρα με θέα το απέραντο γαλάζιο. Και βέβαια, οι ιδιαιτερότητες του φετινού καλοκαιριού έχουν θέσει την ασφάλεια ακόμη πιο ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας. Το «Καλοκαίρι στη Θάλασσα», η νέα μορφή διακοπών που σχεδίασε η Grecotel, μας χαρίζει την αίσθηση ελευθερίας που αποζητάμε σε καθένα από τα τρία πολυτελή Grecotel Hotels & Resorts στην Πελοπόννησο.

Μαζί με το δωμάτιο ή το μπάνγκαλοου «κλείνουμε» και την ομπρέλα μας στη θάλασσα ή την πισίνα, ενώ αν επιλέξουμε βίλλα, εξασφαλίζουμε και τη δική μας καμπάνα για όλη τη διάρκεια της διαμονής μας. Τα περίφημα μενού των σεφ της Grecotel, εμπνευσμένα από τις ελληνικές συνταγές των παιδικών μας χρόνων αλλά και κλασικά πιάτα με ψάρι, θαλασσινά και barbeque κρεατικών σερβίρονται αποκλειστικά στους υπαίθριους χώρους των αυλών και στην παραλία – πάντα μαζί με επιλογές ειδικά σχεδιασμένες για τους «δύσκολους» ουρανίσκους των παιδιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς, είναι να επιλέξουμε ανάμεσα στα Grecotel Riviera Olympia & Aqua Park στην Κυλλήνη, το Grecotel Casa Marron στη Λακκόπετρα και το Grecotel Filoxenia Kalamata στον Μεσσηνιακό Κόλπο, ώστε να απολαύσουμε τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής μας.

 

Grecotel Riviera Olympia & Aqua Park στην Κυλλήνη

Τοποθετημένο στις απέραντες αμμώδεις παραλίες της Κυλλήνης, το Riviera Olympia & Aqua Park κόβει την ανάσα με τους ανοιχτούς ορίζοντες, τις ατέλειωτες πισίνες και το ιδιωτικό δάσος των 1.900 στρεμμάτων όπου είναι τοποθετημένο. Εκεί, θα κολυμπήσουμε και θα μαυρίσουμε χωρίς να ανησυχούμε για τίποτα, αφού οι παραλίες πολλών χιλιομέτρων εγγυώνται πως θα μπορούμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις μας – και με το παραπάνω. Τα παιδιά μας δεν θα θέλουν να ξεκολλήσουν από τις φαντασμαγορικές νεροτσουλήθρες του Olympia Aqua Park, του μεγαλύτερου Aqua Park που λειτουργεί εντός ξενοδοχείου στην Ελλάδα. Στο παραμυθένιο σκηνικό της νεροπαιχνιδούπολης των 20.000 τ.μ. η διασκέδαση πηγαίνει χέρι – χέρι με τα μέτρα ασφαλείας. Την ξενάγησή μας αναλαμβάνουν ο Ηρακλής και η Ολυμπία, οι παιχνιδιάρικες μασκότ του Aqua Park που μας παρασύρουν στις μοναδικές τους περιπέτειες. Εμείς απλώς αφήνουμε το… επαγγελματικό μας προφίλ στο σπίτι και ξαναγινόμαστε παιδιά συνοδεύοντας τα μικρά μας στις βουτιές τους. Άλλωστε, ειδικά για φέτος, κάθε πακέτο διαμονής συνοδεύεται και από δωρεάν είσοδο στο εντυπωσιακό Aqua Park.

Grecotel Casa Marron στην Λακκόπετρα

Μια χρυσαφένια παραλία απίθανης ομορφιάς, καταπράσινοι κήποι και λευκά σπιτάκια συνθέτουν την εικόνα του Casa Marron, προετοιμάζοντάς μας από την πρώτη στιγμή για την ατέλειωτη χαλάρωση που θα ακολουθήσει. Χτισμένο στα 10 χλμ από το αεροδρόμιο του Αράξου και σε απόσταση μόλις τριών ωρών από την Αθήνα, το στολίδι της Grecotel με τα οικογενειακά μπάνγκαλοου και τις ξύλινες πέργκολες μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Εδώ, οι σύγχρονες ανέσεις μπλέκονται αρμονικά με το παρθένο φυσικό τοπίο και την ζεστασιά της μεσογειακής ατμόσφαιρας, καλώντας μας να ανακαλύψουμε τα 270 στρέμματα της έκτασής του ή να χαλαρώσουμε κάτω από τα αρμυρίκια, απολαμβάνοντας τη θάλασσα του Ιονίου. Πάνω από όλα, μας δίνει την ευκαιρία να μοιραστούμε στιγμές ξενοιασιάς με την οικογένειά μας – παίζοντας με τα μικρά μας στους απέραντους κήπους, βουτώντας στην infinity pool ή απλώς αγναντεύοντας τη θάλασσα.

 

Grecotel Filoxenia στην Καλαμάτα

Στην ομορφότερη γωνιά του Μεσσηνιακού κόλπου, με τα νερά να «ζωντανεύουν» κάθε απόγευμα από τα παιχνίδια του φωτός, το Filoxenia θα μας βοηθήσει να αφήσουμε πίσω μας τα άγχη της πόλης και να γεμίσουμε πραγματικά τις μπαταρίες μας. Θα βουτήξουμε σε ένα τοπίο που θυμίζει καρτ ποστάλ από άλλη εποχή, με τον Ταΰγετο στην πλάτη μας και τη Λιβύη μπροστά μας, θα περάσουμε δροσερά βράδια στις αυλές και ηλιόλουστα απογεύματα στις παραλίες και θα τσιμπήσουμε απίστευτους μεζέδες πάνω στο κύμα – φυσικά, πίνοντας παράλληλα και το πατροπαράδοτο ουζάκι μας. Με ορμητήριο το Filoxenia, θα εξερευνήσουμε τη μαγεία της μεσσηνιακής Μάνης, όπου το πράσινο «χύνεται» μέσα στο τιρκουάζ ή θα τριγυρίσουμε στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας.

Χαλάρωση στο πιάτο

Όποια και αν είναι η τελική μας επιλογή, είναι βέβαιο ότι θα μας αφήσει – κυριολεκτικά – την καλύτερη γεύση. Στα Grecotel Hotels & Resorts κάθε υλικό φτάνει στο πιάτο μας ολόφρεσκο, απ’ ευθείας από τα μποστάνια και τις φάρμες. Για αυτό και η νοστιμιά των πιάτων μοιάζει να εκρήγνυται στον ουρανίσκο μας. Την παράσταση κλέβει το φημισμένο πρωινό της Grecotel: ζεστά ψωμάκια, κρουασάν και γλυκά, μέλι και μαρμελάδες, παραδοσιακές πίτες, αυγά σε όλες τις εκδοχές που μπορούμε να φανταστούμε, γλυκιά κρέπα για τα παιδιά, αλλά και μπέικον, μανιτάρια, λουκάνικα, ντομάτες και πατάτες ροστί δημιουργούν έναν εντυπωσιακό μπουφέ που θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Όλα τα γεύματα σερβίρονται σε κομψούς υπαίθριους χώρους, με μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, ενώ το νέο Value Pack μας επιτρέπει να απολαύσουμε τη θάλασσα ή την πισίνα χωρίς να κοιτάμε το ρολόι μας. Μέσα του, θα βρούμε τον καφέ μας, ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, αλλά και το σνακ, το παγωτό, την κρέπα, το νερό και τα αναψυκτικά που θα πάρουμε μαζί μας στην ομπρέλα ή το δωμάτιο.

Διακοπές σε οικογενειακή συσκευασία

Ποιος θα περίμενε ότι η πολυτέλεια μπορεί να γίνει τόσο προσιτή; Και στα τρία θέρετρα της Grecotel στην Πελοπόννησο, η διαμονή των παιδιών μας, αλλά και η διατροφή και το lunchbox τους παρέχονται δωρεάν, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ημιδιατροφή των ενηλίκων. Επιλέγοντας για τις διακοπές μας τις ήρεμες μέρες του Ιουλίου, επωφελούμαστε από επιπλέον έκπτωση έως 15% και, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε δωρεάν διαμονή. Μέσα από την προσφορά Long Stay, πληρώνουμε 8 διανυκτερεύσεις περνώντας 10 νύχτες στο ξενοδοχείο – πράγμα πολύ θετικό, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν θα θέλουμε να φύγουμε.

Μάθετε περισσότερα για το πρωτόκολλο λειτουργίας Grecotel Stay Safe, τις προσφορές διακοπών και τα πακέτα διαμονής της Grecotel εδώ.