Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες μαθαίνουμε από τη μητέρα μας μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης και στη συνέχεια μένουμε πιστές σε αυτή ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της. Σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα το αρνητικό στο να τηρείτε ευλαβικά μια συγκεκριμένη ρουτίνα -άλλωστε, οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της συνήθειας-, ωστόσο το πρόβλημα προκύπτει όταν η μέθοδος αυτή βλάπτει τα μαλλιά σας. Επομένως, αν βλέπετε ότι τα μαλλιά σας είναι άτονα και θαμπά, τότε καταλαβαίνετε πως κάτι πάει λάθος.

Για να χαρίσετε λάμψη στα μαλλιά σας δοκιμάστε αυτές τις τρεις μικρές αλλαγές:

 

1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

 

Ενυδάτωση πριν το λούσιμο, ενυδάτωση κατά το λούσιμο, ενυδάτωση μετά το λούσιμο. Προτού λουστείτε, απλώστε λάδι (λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο) στο κεφάλι σας, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα ώστε το λάδι να εισχωρήσει καλύτερα. Αφήστε το για τουλάχιστον μισή ώρα και λουστείτε όπως συνήθως. Αφού λουστείτε εφαρμόστε στις άκρες των μαλλιών σας conditioner και μετά το λούσιμο απλώστε -επίσης στις άκρες των μαλλιών σας- ενυδατικό λαδάκι.

2. Προσοχή, καίει

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι η συχνή χρήση καυτών εργαλείων styling βλάπτει την τρίχα. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε σεσουάρ, προτιμήστε τη λειτουργία με δροσερό αέρα και τη χρήση μιας βούρτσας με φυσική τρίχα, η οποία δεν προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης, προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς τότε είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Μην ξεχνάτε πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling, να απλώνετε στα μαλλιά σας ένα ειδικό προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι και το καυτό νερό βλάπτει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Όσο χαλαρωτική και αν είναι η αίσθηση του καυτού νερού μετά από μια δύσκολη ημέρα, πρέπει να το αποφεύγετε αν θέλετε λαμπερά μαλλιά, αφού μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και να αφήσει τα λέπια της τρίχας σας «ανοιχτά» και κατ΄ επέκταση τα μαλλιά σας ξηρά. Επομένως, προσπαθήστε να λούζεστε με κρύο νερό ή έστω να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό.

3. Ραντεβού για κούρεμα

 

Όσο κι αν δε θέλετε να το αποδεχτείτε, οι ταλαιπωρημένες άκρες δεν πρόκειται να φύγουν ως δια μαγείας από μόνες τους. Ως γνωστόν, το πιο ξηρό και άτονο κομμάτι των μαλλιών μας είναι οι άκρες, επομένως κλείστε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για να τις ξεφορτωθείτε. Ο κομμωτής σας θα σας πει πόσα εκατοστά κούρεμα χρειάζεστε, ανάλογα πάντα με την κατάσταση της τρίχας σας.