Ενώ πολλοί άνθρωποι ξεμπέρδευσαν με τα σπυράκια ήδη από τα μαθητικά τους χρόνια, αρκετοί πρέπει να τα διαχειριστούν ακόμη και στην ενήλικη ζωή. Και ενώ στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμες αμέτρητες φόρμουλες που στοχεύουν στην καταπολέμηση του προβλήματος αυτού, υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά σπυράκια που χαλούν τη διάθεση σας και την εμφάνιση του δέρματός σας.

Η λύση στο πρόβλημά σας δεν είναι άλλη από το πράσινο τσάι, το οποίο είναι διάσημο για την αντιοξειδωτική του δράση. Σίγουρα έχετε ακούσει για τα σημαντικά οφέλη του πράσινου τσαγιού στη συνολική υγεία σας, ξέρετε όμως πώς μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας;

Πώς το πράσινο τσάι ωφελεί το δέρμα

 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η κοσμετολογία θεωρεί  το πράσινο τσάι ένα από τα πιο δυνατά όπλα της φύσης στη μάχη με τον χρόνο, αφού έχει σπουδαίες αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. To πράσινο τσάι θεωρείται ιδανικό για τα ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα, ενώ έχει σημαντικά οφέλη και για το δέρμα με τάση ακμής. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που προκαλείται συχνά από την ακμή, ενώ παράλληλα βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά το πράσινο τσάι για να καταπολεμήσετε τα σπυράκια

 

* Βράστε πράσινο τσάι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει ρίξτε το σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Καθαρίστε το πρόσωπό σας από κάθε ίχνος μακιγιάζ, πλύντε το και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέρα. Ψεκάστε το πρόσωπό σας με πράσινο τσάι και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να κοιμηθείτε έτσι και να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας το επόμενο πρωί ή να περιμένετε μισή ώρα προτού το αφαιρέσετε.

*Βυθίστε ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού σε βραστό νερό για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το φακελάκι, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το, ώστε να πάρετε τα φύλλα του. Ρίξτε τα φύλλα του τσαγιού σε ένα μπολάκι και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας οργανικό μέλι. Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας και το στεγνώσετε, εφαρμόστε το μείγμα και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα.