Η αναμονή έχει τελειώσει και πλέον κρατάτε στην αγκαλιά σας το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Ο ερχομός του μωρού σας αποτελεί μια μοναδική στιγμή ενώ η καθημερινότητά σας αναμένεται να είναι γεμάτη από χαμόγελα και δάκρυα συγκίνησης. Ωστόσο, θα ήταν καλό να έχετε κατά νου ότι θα υπάρξουν και ορισμένες δύσκολες στιγμές που θα κληθείτε να περάσετε μαζί με το μωρό. Ειδικά στην αρχή, που η καθημερινότητά σας θα αλλάξει κάπως απότομα και οι ισορροπίες θα μετατοπιστούν, ενδεχομένως τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα. Οι δυσκολίες μπορεί να ποικίλουν καθώς κάθε μωράκι συμπεριφέρεται διαφορετικά ενώ η μητρότητα δεν είναι ίδια για κάθε μαμά. Αυτό σημαίνει ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανταπόκριση του μωρού σε καθημερινές καταστάσεις ποικίλουν και μπορεί να μην λειτουργούν πάντα όπως αναμένεται. Κατά συνέπεια ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες στιγμές στην καθημερινότητά σας που θα σας δυσκολέψουν, ειδικά κατά το πρώτο έτος του μωρού.

Προβλήματα με το φαγητό

Ενδέχεται το μωράκι σας να είναι ιδιαίτερα εκλεκτικό και να μην θέλει να φάει σχεδόν τίποτα, ειδικά όταν πρόκειται για λαχανικά. Τα λαχανικά είναι συνήθως τα τρόφιμα που αποφεύγουν τα παιδιά, σχεδόν κάθε ηλικίας. Είναι καλό αρχικά να δείξετε υπομονή και έπειτα επιμονή. Προκειμένου να πείσετε το μικρό σας να τα δοκιμάσει είναι σημαντικό να του τα προτείνετε αρκετές φορές. Μην αποθαρρυνθείτε μιας και είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Προβλήματα με τον ύπνο

Το να βάλετε το μωράκι σας για ύπνο ενδεχομένως να είναι πρόκληση για εσάς, μιας και αφού το νανουρίσετε, του τραγουδήσετε ή ακόμα του διαβάσετε μια ιστορία, την στιγμή που θα το βάλετε στην κούνια και θα κατευθυνθείτε προς την πόρτα, εκείνο ξαφνικά θα ξυπνήσει. Στην συνέχεια μπορεί να ακολουθήσουν διαμαρτυρίες και έντονο κλάμα, αφού δεν θέλει να κοιμηθεί. Θα ήταν καλό λοιπόν, να δοκιμάσετε να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας τουλάχιστον είκοσι λεπτά, αφότου κλείσει τα μάτια του, προκείμενου να σιγουρευτείτε ότι κοιμάται βαθιά όταν το βάλετε στην κούνια του.

Προβλήματα με το μπάνιο

Μερικά μωράκια λατρεύουν τον μπάνιο και δεν μπορούν να συγκρατήσουν την χαρά τους όταν παίζουν με τα παιχνίδια τους στο νερό. Ωστόσο, υπάρχουν και μωράκια που δεν τους αρέσει καθόλου η διαδικασία και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το αποφύγουν. Θα προσκολληθούν πάνω σας ή πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο, προκειμένου να μην τα βάλετε στην μπανιέρα ενώ τα δάκρυα είναι αναπόφευκτα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστική για το παιδί, αν μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα μικρό «παιδότοπο» με πολλές σαπουνόφουσκες και πολύχρωμα παιχνίδια.