Ήταν λίγους μήνες μετά το τέλος του «Game of Thrones», όταν το ΗΒΟ έδωσε «πράσινο φως» για το πολυαναμενόμενο prequel της δημοφιλούς σειράς που θα αποτελείται από 10 επεισόδια και θα έχει τίτλο «House of The Dragon».

Σήμερα, το αμερικανικό δίκτυο ανακοινώνει πως η προετοιμασία για το prequel του «Game of Thrones» έχει πια ξεκινήσει κανονικά.

Το δίκτυο έχει αρχίσει να κάνει την επιλογή των ηθοποιών για την επικείμενη σειρά «House of the Dragon», σύμφωνα με το Entertainment Weekly.

Το «House of the Dragon» θα διαδραματίζεται περίπου 300 χρόνια πριν τα γεγονότα της αρχικής σειράς, που ολοκληρώθηκε μετά από οκτώ κύκλους επεισοδίων.

Σύμφωνα με τον Κέισι Μπλόις, πρόεδρο της ροής προγράμματος του HBO, όπου θα προβληθεί η νέα σειρά, το «House of the Dragon» θα αφηγείται την ιστορία του οίκου Targaryen και τις πρώτες ημέρες βασιλείας τους στο Γουέστερος.

Το σενάριο, το οποίο έγραψε ο Ράιαν Κόνταλ («Colony») βασίζεται στο βιβλίο «Φωτιά και Αίμα» του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ενώ συνδημιουργός και σκηνοθέτης είναι ένας βετεράνος του «Game of Thrones», ο Μιγκέλ Σαπόντσικ, που σκηνοθέτησε επικά επεισόδια όπως το «The Battle of the Bastards» και το «The Long Night» μαζί με τον Ryan Condal που ανέπτυξε την ιδέα, ενώ ο ίδιος θα σκηνοθετήσει και το πιλοτικό επεισόδιο.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα η σειρά δεν αναμένεται πριν το 2022.

Το HBO έχει δεσμευτεί για 10 επεισόδια της σειράς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το casting. Το «Fire & Blood» καλύπτει 150 χρόνια και περιλαμβάνει την άνοδο και την πτώση πολλών ηγετών στο Westeros, οπότε δεν είναι σαφές ποιοι χαρακτήρες θα είναι το επίκεντρο της σειράς.

Περί prequel o λόγος

Έχει περάσει πάνω από ένας ρόνος από το φινάλε του Game of Thrones.

Από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησε ο σχεδιασμός του HBO για την επόμενη τηλεοπτική μεταφορά από τα βιβλία του Μάρτιν. Ήδη πριν ξεκινήσει η 8η σεζόν, είχαν ανακοινωθεί οι προθέσεις του δικτύου για τουλάχιστον 4 μεταφορές και με ενδεχόμενο για μία πέμπτη.

Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε ήδη μια απόρριψη ιδέας.

Η Τζέιν Γκόλντμαν είχε πάρει το πρώτο «ναι» από τον διευθυντή Κέισι Μπλόις για να εξελίξει την ιδέα της σε ένα σενάριο και να γυριστεί ο πιλότος, ώστε να δουν αν μπορεί να προχωρήσει. Από ένα σημείο και μετά, έμοιαζε δεδομένο πως το prequel της θα ήταν το πρώτο spin-off που θα βλέπαμε το 2021.

Για μέρες διαβάζαμε ονόματα ηθοποιών που τα προσλάμβαναν για το καστ, είχαμε δει τη Ναόμι Γουότς να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, γυρίστηκε ο πιλότος, αλλά…Το HBO φέρεται να μην έμεινε ικανοποιημένο και ενημέρωσε τη Γκόλντμαν για το τέλος της συνεργασίας ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Αυτό το prequel θα μας μετέφερε 10.000 χρόνια πίσω σε σχέση με τα γεγονότα του Game of Thrones και θα βλέπαμε το πώς ορθώθηκαν οίκοι όπως των Stark και των Targaryen. Θα βλέπαμε επίσης την αρχή των White Walkers, τότε που τα παιδιά των λουλουδιών δημιούργησαν τον Night King.