Ένα από τα βασικότερα πράγματα που επιθυμεί κάθε μπαμπάς για το παιδί του είναι η ευημερία του, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική. Η σχέση του γονιού με το παιδί έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του παιδιού, αφού η σχέση σας του δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει ή να διαχειρίζεται ποικίλες μελλοντικές καταστάσεις. Οι γονείς μάλιστα είναι εκείνοι στους οποίους στρέφεται κάθε παιδί  όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, καθώς επιθυμεί πρώτα από όλα την στήριξή τους. Ωστόσο, το παιδί αποζητά την παρουσία και την προσπάθεια του μπαμπά όπως και της μαμάς του καθημερινά. Οι βασικότεροι τρόποι για να του δείξετε ότι στέκεστε δίπλα του, ενισχύοντας την σχέση σας μαζί του, είναι:

*Αφήστε τα να εμπλακούν

Οι περισσότεροι γονείς αποζητούν παραπάνω χρόνο με τα παιδιά τους, δυστυχώς όμως οι υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν. Αν λοιπόν, δεν μπορείτε να αφιερώσετε όσο χρόνο θα θέλατε σε αυτά, δοκιμάστε να τα αφήσετε να εμπλακούν σε δουλειές που κάνετε καθημερινά, όπως είναι αυτές του σπιτιού. Δοκιμάστε να πάτε μαζί στις εξωτερικές δουλειές, καθώς έτσι θα ολοκληρώσετε όλα όσα θα πρέπει να κάνετε ενώ ταυτόχρονα περνάτε χρόνο μαζί. Ο χρόνος που περνάτε μαζί με τα παιδιά είναι αναντικατάστατος.

*Αναζητήστε ευκαιρίες

Αναζητήστε ευκαιρίες για να έρθετε πιο κοντά στην καθημερινότητά του, μιλώντας με τους καθηγητές του στο σχολείο ή με τον προπονητή του αν ασχολείται με κάποιο άθλημα. Όταν οι μπαμπάδες εμπλέκονται στην εκπαίδευση του παιδιού τους, αυτά τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα συνολικά γνωστικά, ακαδημαϊκά, κοινωνικά και συναισθηματικά.

*Αφοσίωση

Εκτός από την άνευ όρων αγάπη, η σχέση σας με τα παιδιά, όπως και κάθε σχέση, χρειάζεται αφοσίωση. Μπορείτε να έρθετε πιο κοντά με το παιδί, αφήνοντάς το να σας μιλήσει για τα πράγματα που του αρέσουν ή κάνοντας τις δραστηριότητες που αγαπά. Μην αμελείτε τις μικρές, απλές συζητήσεις που μπορεί να έχετε καθημερινά γιατί είναι αυτές που περιλαμβάνουν τα πιο όμορφα στοιχεία της σχέσης σας.