Όταν είσαι σε σχέση καλό είναι να σκέφτεσαι ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι έχει άμεσα αντίκτυπο στον σύντροφό σου. Ορισμένα πράγματα που κάνεις, ίσως τον εκνευρίζουν!

Επαναλαμβάνεσαι

Αν του ζητάς να γεμίσει το πλυντήριο πιάτων ή να διπλώσει τα ρούχα και εσύ πας και το ξανακάνεις, επειδή δεν τα κάνει όπως τα κάνεις εσύ, τότε το σίγουρο είναι ότι θα εκνευριστεί.

Στην τελική γιατί να του ζητήσεις να κάνει κάτι από τη στιγμή που θα το ξανακάνεις εσύ μετά, «ακυρώνοντας» τελικά τη βοήθειά του;

Αν τα πιάτα πλένονται το ίδιο καλά με τον δικό του τρόπο ή διπλώνει τις πετσέτες στα 4 -αντί για 6, όπως εσύ- μην του στερήσεις την ικανοποίηση που νιώθει, ξέροντας ότι συμβάλλει κι αυτός στις δουλειές του σπιτιού και δεν τα κάνεις όλα μόνη σου.

Κινητό vs Σύντροφος

Ακόμα και αν έχεις ποστάρει «το πιο cute selfie ever», όταν είσαι με τον σύντροφό σου και απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί, απόφυγε να τσεκάρεις κάθε τρεις και λίγο το κινητό σου και όσα «παίζουν» εκείνη τη στιγμή στα social media.

Αν είσαι κολλημένη στην οθόνη σου και δε δίνεις την απαραίτητη σημασία στο έτερον ήμισύ σου, είναι λογικά να νιώθει εκνευρισμό, ακόμα και απόρριψη.

Την επόμενη φορά λοιπόν, βάλε ένα στοίχημα με τον εαυτό σου και προσπάθησε -όσο είστε μαζί- να αγνοήσεις το smartphone. Φυσικά, ζήτα του να κάνει το ίδιο.

Κοινή παρέα

Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που παρατηρώ σε φίλες μου είναι ότι συχνά συζητούν μπροστά μας τυχόν διαφωνίες που μπορεί να είχαν την προηγούμενη μέρα, παρά το γεγονός ότι εκείνος φαίνεται ότι δε νιώθει άνετα.

Μην ξεχνάς ότι οι δικοί σου φίλοι δεν είναι απαραίτητα και δικοί του και μπορεί να μη θέλει να τον εκθέτεις έτσι σε άτομα που, ναι μεν συμπαθεί, αλλά δε θέλει να μοιράζεται προσωπικά ζητήματα που τον αφορούν άμεσα.

Οπότε, μοιράσου τυχόν προβληματισμούς σου όταν βγαίνεις με την κολλητή σου τετ-α-τετ (φρόντισε απλώς να είναι άτομο εμπιστοσύνης).

Αδιαφορείς

Πιο συγκεκριμένα δε δείχνεις ενδιαφέρον για τα δικά του προβλήματα και αυτό ενδεχομένως θα τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Υποτίθεται ότι είστε σύντροφοι και αυτό σημαίνει ο ένας να στηρίζει τον άλλον και να είστε μια «ομάδα».

Πώς θα γίνει αυτό αν η ίδια αδιαφορείς και βάζεις σε προτεραιότητα εντελώς άσχετα με εσάς πράγματα;