Τι γίνεται αν εσείς έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να τολμήσετε να κάνετε σχέση με τον νέο σας ερωτικό παρτενέρ, ενώ εκείνος μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία σχετική νύξη; Φυσικά, ο μόνος τρόπος να είστε σίγουρη, είναι συζητώντας ανοιχτά τις επιθυμίες σας. Ωστόσο, τα παρακάτω σημάδια είναι σαφώς ενθαρρυντικά.

Δεν είναι πρωτάρης

 

Δεν εννοούμε στο σεξ, αλλά στις σχέσεις. Μπορεί και ο πλέον αμετανόητος εργένης μια μέρα να αποφασίσει ότι θέλει μια πιο ουσιαστική ερωτική σχέση, όμως το… ιστορικό του είναι σε γενικές γραμμές ένας καλός πρώτος δείκτης.

Και χωρίς να θέλουμε να σας αποθαρρύνουμε, αν μέχρι τώρα δεν έχει δεσμευτεί ποτέ, ετοιμαστείτε να παραδώσετε δύσκολα μαθήματα καθημερινής αλληλεπίδρασης.

Σας ρωτά για το παρελθόν σας

 

Αντίστοιχα, ίσως ο λόγος που θέλει να μάθει για την τελευταία σας σχέση, να μην είναι η νοσηρή περιέργεια, αλλά η διάθεσή του να καταλάβει αν είστε έτοιμη να κάνετε το επόμενο βήμα μαζί του.

Κάνει ενδιαφέροντα… αστεία

 

Ξέρετε τι λένε για τα αστεία. Αν επαναληφθούν δεκάδες φορές, ενδέχεται να κρύβουν και ένα σπόρο αλήθειας. Επομένως, αν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σας μιλά για «relationship goals» ή και για το ότι θα γεράσετε μαζί, ενδέχεται να θέλει να δοκιμάσει μια σχέση μαζί σας.

Προχωρά σε μικρές δεσμεύσεις

 

Από την αποκλειστικότητα, μέχρι το «σ’ αγαπώ» υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα βήματα που δείχνουν ότι έχετε μπει ολοταχώς σε πορεία δέσμευσης.

Όμως ακόμη και η επιθυμία του να μάθει περισσότερα για τα παιδικά σας χρόνια – ή και η πρόταση να αφήσετε μια αλλαξιά ρούχα στο διαμέρισμά του – δείχνουν ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να σοβαρεύουν.

Μιλάτε. Πολύ.

 

Τα μηνύματά σας δεν μένουν αναπάντητα – ωστόσο μην γίνεστε εμμονική με τους ακριβείς χρόνους που μεσολαβούν από τη στιγμή που του στείλατε – σας καλεί όταν λέει ότι θα το κάνει και συζητάτε.

Περί ανέμων και υδάτων, για τα παιδικά σας χρόνια, για να συζητήσετε. Εν πάση περιπτώσει, του αρέσει η παρέα σας.

Ξέρετε πράγματα για εκείνον

 

Σας έχει μιλήσει για εκείνη τη φορά που χτύπησε το πόδι του όταν ήταν πέντε χρονών, για τα μεθυσμένα σχέδια που έκανε με τον κολλητό του να ανοίξουν δικό τους εστιατόριο, για την ελπίδα του να πάρει προαγωγή.

Έχετε γνωρίσει τους αγαπημένους του

 

Είτε πρόκειται για τον κολλητό του, είτε για τη μαμά του, αν έχει φροντίσει να σας συστήσει από νωρίς, το πιθανότερο είναι πως επιδιώκει περισσότερα πράγματα από μια καθαρά σεξουαλική σχέση.

Κάνετε σχέδια για το μέλλον

 

Εντάξει, όχι για το πώς θα πείτε το πρώτο σας παιδί, αλλά για το πού θα πάτε διακοπές – ή έστω ένα τριήμερο – τον Ιούλιο. Ακόμη και αν τίποτα δεν είναι σίγουρο προς το παρόν, το σημαντικό είναι ότι σας σκέφτεται όταν προγραμματίζει τα μελλοντικά του σχέδια.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν σας εμποδίζει απλώς να τον ρωτήσετε ή και να του πείτε ότι εσείς θέλετε κάτι παραπάνω. Διεκδικώντας αυτό που θέλετε, είναι πιθανότερο να το πετύχετε.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να αποδειχθεί ότι προτιμά να αποφύγει τις δεσμεύσεις. Όμως ακόμη κι έτσι, όσο νωρίτερα το μάθετε τόσο το καλύτερο!