Από την στιγμή ακόμα που θα γεννηθεί, ο μπαμπάς διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ψυχική ανάπτυξη της κόρης του. Στην πραγματικότητα, η ενεργή παρουσία του πατέρα στην ζωή των παιδιών μπορεί να τα βοηθήσει να διαμορφώσουν μια ισχυρή αίσθηση αυτογνωσίας και ασφάλειας. Μπορεί επίσης να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όπως και σαφέστερη κατανόηση του τι θέλουν. Η επιρροή ενός πατέρα είναι επίσης εμφανής στις σχέσεις ενός νεαρού κοριτσιού. Για το λόγο αυτό, η σχέση  μπαμπά – κόρης δεν παίζει μόνο σημαντικό ρόλο καθώς η κόρη σας μεγαλώνει αλλά και στο μέλλον της. Ορισμένες χρήσιμες στρατηγικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να καλλιεργήσετε την σχέση σας με την κόρη σας, περιλαμβάνουν:

*Ξεκινήστε από την μέρα που θα γεννηθεί

Η σχέση σας με την κόρη σας θα πρέπει να ξεκινήσει ήδη από την ημέρα που θα γεννηθεί. Συμμετέχετε στη ζωή της από την αρχή αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στη φροντίδα της. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε μαζί της, τόσο πιο εύκολο θα είναι να συνεχίσετε να χτίζετε τη σχέση αργότερα. Έτσι θα ήταν καλό να βεβαιωθείτε ότι βοηθάτε στην αλλαγή πάνες ότι αφιερώνετε χρόνο αγκαλιές και ότι την κάνετε μπάνιο ορισμένες μέρες.

*Διδάξτε της νέα πράγματα

Είναι υπέροχο να μαθαίνετε στα παιδιά νέα πράγματα και να τα ενθαρρύνετε να καλλιεργούν νέες δεξιότητας. Ρωτήστε την τι είναι αυτό που θα ήθελε να μάθει και βοηθήστε την. Μην παραμείνετε στα «απλά», αλλά διευρύνετε την λίστα σας και σε πιο λειτουργικές ή χρηστικές δεξιότητες όπως η χρήση εργαλείων για δουλειές του σπιτιού ή ακόμα και η αλλαγή λάστιχου (για μεγαλύτερες ηλικίες) στην περίπτωση που μελλοντικά της χρειαστεί.

*Γίνετε ο έμπιστός της

Πολλά είναι τα κορίτσια που μιλούν και που εκφράζονται λεκτικά, μάλιστα περισσότερο συγκριτικά με τα αγόρια. Μπορείτε να ενδυναμώσετε την σχέση σας με την κόρη σας  ακούγοντας όσα σας λέει και επιτρέποντάς της να σας εμπιστευθεί. Δώστε προσοχή σε ό, τι λέει όταν είστε μαζί. Ακούστε τι σκέφτεται, ονειρεύεται και επιθυμεί στη ζωή της. Πάνω από όλα μην προδώσετε την εμπιστοσύνη της. Όταν μοιράζεται μαζί σας κάτι προσωπικό ή όταν σας «ανοίγεται» για όλα όσα αισθάνεται, κρατήστε το μυστικό της. Η παραβίαση της εμπιστοσύνης της θα βλάψει τη σχέση σας και θα μειώσει τις πιθανότητες να μοιραστεί ξανά μαζί σας.