Πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες και ταυτόχρονα φτωχά σε θερμίδες, τα φρούτα δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Όμως, παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουμε λίγο – πολύ τα σημαντικά οφέλη των φρουτών στον οργανισμό μας, λίγοι τα έχουμε εντάξει στην καθημερινή διατροφή μας. Αν, λοιπόν, θέλετε να αρχίσετε να τρώτε περισσότερα φρούτα, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή, καθώς τώρα θα βρείτε διαθέσιμα τα πιο νόστιμα και ζουμερά φρούτα.

Συνεχίστε το διάβασμα για να μάθετε μερικά έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να εντάξετε περισσότερα φρούτα στη διατροφή σας.

 

*Οργανώστε τα σνακ σας

 

Όταν έχετε μαζί σας σνακ είναι πιο εύκολο να αποφύγετε τις παχυντικές επιλογές και το ανθυγιεινό τσιμπολόγημα. Έτσι, μη φεύγετε για τη δουλειά ή την παραλία χωρίς να έχετε πάρει μαζί σας ένα τάπερ με κομμένα φρούτα. Με αυτόν τον τρόπο να θα κάνετε την υγιεινή διατροφή πιο εύκολη από ποτέ.

*Ρίξτε τα στη σαλάτα σας

 

Ποιος είπε ότι η σαλάτα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο λαχανικά; Τα φρούτα μπορούν να αναβαθμίσουν στη στιγμή τη γεύση και τη θρεπτική αξία της σαλάτας σας. Μερικά κομμάτια πράσινο μήλο, πορτοκάλι ή μάνγκο θα χαρίσουν χρώμα και στην πιο βαρετή σαλάτα.

*Επιλέξτε τα για επιδόρπιο

 

Το σενάριο είναι γνωστό και επαναλαμβανόμενο: αφού έχετε φάει το γεύμα σας σάς πιάνει λιγούρα για κάτι γλυκό και κάπως έτσι βρίσκεστε αγκαλιά με το οικογενειακό παγωτό. Ο καλύτερος τρόπος να ικανοποιήσετε αυτή τη λιγούρα είναι τα φρούτα. Με τη γλυκιά γεύση τους τα φρούτα μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια ένα γλυκό επιδόρπιο, χωρίς παράλληλα να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσετε κάτι γλυκό, αφήστε το παγωτό στην κατάψυξη και προτιμήστε παγωμένο καρπούζι.

*Δοκιμάστε τα αποξηραμένα φρούτα

 

Αν το να κόβετε φρούτα και να τα μεταφέρετε σε τάπερ, σας ακούγεται κουραστικό, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα αποξηραμένα φρούτα που είναι η πιο εύκολη και πρακτική λύση για όσους περνούν πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Μπορείτε μάλιστα να αφήσετε μια συσκευασία στο συρτάρι του γραφείου σας, ώστε να τα έχετε διαθέσιμα κάθε φορά που πεινάτε.

 

*Ανακατέψτε τα με άλλες τροφές

 

Ανακατεύοντας τα γλυκά με πιο υγιεινές τροφές, όπως τα φρούτα, θα ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για γλυκό χωρίς να οδηγηθείτε σε υπερβολές. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μούρα στο μπολ με τη βρώμη και το γιαούρτι σας ή να απολαύσετε μερικές φρέσκιες φράουλες βουτηγμένες σε πραλίνα σοκολάτας.

*Δοκιμάστε τα κονσερβοποιημένα φρούτα

 

Όταν τα αγαπημένα σας φρούτα είναι εκτός εποχής, μπορείτε να δοκιμάσετε μια κονσερβοποιημένη εκδοχή τους, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι πάντα είναι καλύτερο να καταναλώνουμε εποχιακά φρούτα. Κάτι το οποίο πρέπει να προσέξετε είναι ότι τα κονσερβοποιημένα φρούτα μπορεί να περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα ή σιρόπια. Προτιμήστε τα κονσερβοποιημένα φρούτα σε νερό ή στο δικό τους χυμό.

*Ανακαλύψτε νέα φρούτα

 

Αν τα μόνα φρούτα που σας αρέσουν είναι οι μπανάνες και το καρπούζι, τότε μάλλον δεν έχετε εξερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές σας. Φροντίστε, λοιπόν, να δοκιμάσετε και κάποια «εξωτικά» φρούτα, όπως το μάνγκο και ο ανανάς, και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο ζουμερά και γλυκά είναι.

 

*Πιείτε τα φρούτα σας

 

Αποφύγετε τους χυμούς φρούτων που ακόμη και αν είναι φυσικοί είναι φτωχοί σε φυτικές ίνες και προτιμήστε τα δροσιστικά smoothies. Τα smoothies αποτελούν μια μέση λύση, μεταξύ φρούτων και χυμών φρούτων, αφού αν ρίξετε ολόκληρο το φρούτο στο μπλέντερ είναι καλύτερη λύση από το να πιείτε μόνο τον χυμό του.