Όπρα Γουίνφρεϊ: Δέχθηκε πυρά για το «λευκό προνόμιο»

Η Γουίνφρεϊ απάντησε: «Υπάρχουν λευκοί που δεν είναι τόσο ισχυροί όσο το σύστημα των λευκών – το σύστημα κάστας που υπερισχύει. Αλλά εξακολουθούν, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, σε ποιο σκαλοπάτι στη σκάλα της επιτυχίας, να έχουν το λευκό πλεονέκτημα».
7 Αυγούστου 2020 | 12:06

«Πυρά» εναντίον της Όπρα Γουίνφρεϊ εξαπέλυσαν πολλοί χρήστες του Twitter χαρακτηρίζοντάς την ως «υποκριτική απάτη» μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του «The Oprah Conversation» στο AppleTV+, στο οποίο είχε καλεσμένο τον ακτιβιστή Emmanuel Acho.

Ο 29χρονος Acho, ο οποίος είναι παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου και οικοδεσπότης της διαδικτυακής σειράς «Uncomfortable Conversations With a Black Man», συμμετείχε στην εκπομπή της Γουίνφρεϊ προσκαλώντας τους μη μαύρους θεατές να υποβάλουν δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τον ρατσισμό και τα προνόμια των λευκών.

«Δεν είναι όλοι οι λευκοί ισχυροί» είπε ένας καλεσμένος. «Υπάρχουν πολλοί λευκοί που είναι φτωχοί, άνθρωποι που ανήκουν στην εργατική τάξη. Αλλά νομίζω ότι όταν ομαδοποιούμε όλους τους λευκούς και δεν αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί από αυτούς που δίνουν τον αγώνα τους, έναν διαφορετικό αγώνα που δεν τους οδηγεί στην κορυφή, πρέπει να το παραδεχτούμε…» σημείωσε και συνέχισε: «Νομίζω ότι αν πρόκειται να ενωθούμε και να επιτεθούμε πραγματικά στον ρατσισμό και τις ανισότητες που υπάρχουν σε αυτήν τη χώρα και σε αυτόν τον κόσμο, είναι σημαντικό να μην ομαδοποιούμε όλους τους λευκούς».

Η Γουίνφρεϊ απάντησε: «Υπάρχουν λευκοί που δεν είναι τόσο ισχυροί όσο το σύστημα των λευκών – το σύστημα κάστας που υπερισχύει. Αλλά εξακολουθούν, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, σε ποιο σκαλοπάτι στη σκάλα της επιτυχίας, να έχουν το λευκό πλεονέκτημα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι λευκοί έχουν το πάνω χέρι. «Εξακολουθούν να έχουν το λευκό χρώμα. Αυτός είναι ο όρος «λευκό προνόμιο». Αυτό σημαίνει ότι το λευκό χρώμα εξακολουθεί να σας δίνει ένα πλεονέκτημα, ανεξάρτητα από τη θέση», είπε.

Η τρέχουσα καθαρή αξία της παρουσιάστριας ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, κάτι που πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν στα σχόλια που έκαναν στο Twitter, μετά την προβολή του επεισοδίου.

«Και τώρα γιατί η Όπρα, ίσως η πλουσιότερη μαύρη γυναίκα στον κόσμο, προσπαθεί να διαπομπεύσει τους λευκούς ως προνομιούχους; Κυρία Γουίνφρεϊ, είσαι η προσωποποίηση του WHITE PRIVILEGE!», είπε η Irene Armendariz-Jackson, υποψήφια του Κογκρέσου με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στο Τέξας.

O Wayne Dupree είπε: «Η δισεκατομμυριούχος Όπρα διαπομπεύει τους λευκούς ανθρώπους για την «εύκολη επιτυχία» στη ζωή τους».

Ο Todd Starnes είπε: «Προσεύχομαι για την ημέρα που η Αμερική θα γίνει ένα έθνος όπου κάποιος όπως η Όπρα θα είναι σε θέση να γίνει δισεκατομμυριούχος».

Ωστόσο, συνέχισε σε πιο επιθετικό ύφος…

Ο γερουσιαστής Ted Cruz χαρακτήρισε τη συζήτηση «απόλυτα ρατσιστική».

Ο δικηγόρος JT Lewis αναρωτήθηκε: «Πώς κέρδισε η Όπρα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια εάν η Αμερική είναι τόσο ρατσιστική;».

 

Πρόσφατα Άρθρα
Ίθαν Χοκ: Μετανιώνει για τα δύσκολα χρόνια της κόρης του 13 Δεκεμβρίου 2025, 17:57
Έλενα Παπαρίζου: Δείτε την ανάρτησή της για την υγεία της 13 Δεκεμβρίου 2025, 16:00
Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: Οι αξίες της οικογένειάς τους 13 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Λούσι Λιου: Ο 10χρονος Ρόκγουελ δεν καταλαβαίνει πόσο κουλ είναι η μαμά του 8 Δεκεμβρίου 2025, 18:29
Σερ: Τρίτος γάμος στα 80α γενέθλιά της – Οι άλλοι σύζυγοι 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:18
Μάιλι Σάιρους: Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων ήταν «προσφορά Black Friday»; 7 Δεκεμβρίου 2025, 09:26
Η Κέιτ Γουίνσλετ στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της 6 Δεκεμβρίου 2025, 12:35
Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του 5 Δεκεμβρίου 2025, 12:47
Κιμ Κατράλ: Aνέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά 5 Δεκεμβρίου 2025, 12:14
Sienna Miller: Η μητρότητα σε όλες τις φάσεις της ζωής 5 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Υπερήφανη μαμά η Ελένη Μενεγάκη: Στην ορκωμοσία του γιου της με όλη την οικογένεια 4 Δεκεμβρίου 2025, 11:05
Μάιλι Σάιρους: Δείχνει το εντυπωσιακό δαχτυλίδι του αρραβώνα της 3 Δεκεμβρίου 2025, 11:53
Bradley Cooper και Irina Shayk: Πώς μεγαλώνουν την κόρη τους 3 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Τρυφερός μπαμπάς ο Ryan Reynolds: Υιοθετεί το soft parenting 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Πολ Γουόκερ: Η κόρη του τον τιμά με ένα συγκινητικό μήνυμα 1 Δεκεμβρίου 2025, 19:39
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version