Το να βρείτε χρόνο με τη σύζυγό σας ενώ έχετε μικρά παιδιά μπορεί να σας ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως αξίζει την προσπάθειά σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η δημιουργία της οικογένειάς βασίστηκε ακριβώς πάνω στη σχέση που έχετε ως ζευγάρι. Σίγουρα, και τώρα περνάτε χρόνο μαζί, πότε ήταν όμως η τελευταία φορά που μείνατε αποκλειστικά οι δυο σας;

Η φροντίδα της σχέσης σας είναι θέμα ποιότητας, όχι θέμα ποσότητας. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές για να έρθετε πιο κοντά με τη σύζυγό σας.

 

 

*Αγκαλιαστείτε

 

Η αγκαλιά είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος να δείξετε την αγάπη σας στη σύζυγό σας. Φροντίστε, λοιπόν, να αγκαλιάζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα: όταν ξυπνάτε το πρωί, όταν συναντιέστε μετά τη δουλειά και προτού κοιμηθείτε.

*Δημιουργήστε ένα μάντρα

 

Το μάντρα είναι ουσιαστικά μια φράση που συνοψίζει το πώς νιώθετε για τη σχέση σας. «Με ολοκληρώνεις», «Πόσο χαίρομαι που είμαστε μαζί», είναι μερικές ιδέες. Γενικά σκεφτείτε πώς σας κάνει η σύζυγός σας να νιώθετε και φροντίστε να της το υπενθυμίζετε καθημερινά.

*Προγραμματίστε το σεξ

 

Καταλαβαίνουμε ότι ο προγραμματισμός του σεξ δεν ακούγεται το πιο αισθησιακό πράγμα στον κόσμο, πρέπει όμως να είστε ρεαλιστές. Αν δεν κανονίσετε εκ των προτέρων το πότε θα συνευρεθείτε με τη σύζυγό σας, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα συμβεί καθόλου. Ποτέ μην υποτιμάτε το συναισθηματικό δέσιμο που προσφέρει η φυσική επαφή.

*Κανονίστε ένα ραντεβού

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ακυρώσετε ένα ραντεβού με τη σύζυγό σας, όπως το ότι δεν βρήκατε κάποιον να κρατήσει το παιδί ή απλά δεν βρήκατε τραπέζι στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με λίγη οργάνωση. Φροντίστε, λοιπόν, να κανονίσετε ημέρες πριν ποιος θα μπορεί να κρατήσει το μικρό σας και να κάνετε κράτηση για φαγητό.

*Αξιοποιήστε την τεχνολογία

 

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας. Αρχίστε να ανταλλάσσετε μηνύματα και φωτογραφίες με τη σύζυγό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να νιώθετε συνδεδεμένοι ακόμη κι όταν είστε μακριά. Δεν χρειάζεται να είναι… πικάντικα μηνύματα (αν κι αυτά επίσης λειτουργούν).