Ινστιτούτο Πάουλ Έλριχ: Ελπίδες ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα εμβόλια για τον κοροναϊό

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πάουλ Έλριχ (Paul Ehrlich Institut), καθηγητής Τσίχουτεκ Κλάους, είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού
10 Αυγούστου 2020 | 19:25

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πάουλ Έλριχ (Paul Ehrlich Institut), καθηγητής Τσίχουτεκ Κλάους, είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού.

«Φρονώ ότι θα υπάρξουν εγκρίσεις στα τέλη του 2020 και στις αρχές του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της τρίτης φάσης των δοκιμών θα είναι θετικά», δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξή στις εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» — Redaktionsnetzwerk Deutschland (Leipziger Volkszeitung, Hannoversche Allgemeine Zeitung oder die Märkische Allgemeine, Neue Westfälische κ.ά.).

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι διάφορα υποψήφια εμβόλια προκαλούν ανοσολογική αντίδραση στους ανθρώπους έναντι του SARS-CoV- 2. Επιπλέον, αυτό επιτεύχθηκε με δόσεις που αποδεικνύονται ανεκτές», πρόσθεσε ο Τσίχουτεκ.

Ταυτόχρονα όμως μείωσε τις ελπίδες ότι οι ισχύοντες κανόνες για την τήρηση αποστάσεων και της υγιεινής κατά του κορονοϊού ιού θα καταστούν αμέσως περιττοί μετά την έγκριση των πρώτων εμβολίων: «Το ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα εμβολιάζεται και στη συνέχεια θα προστατεύεται δεν σημαίνει ότι μετά μπορούμε πραγματικά να αποφύγουμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Θα προτιμούσα να πω: ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό το επόμενο έτος», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πάουλ Έλριχ.

Το Ινστιτούτο Πάουλ Έλριχ είναι το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων και Βιοϊατρικών Φαρμάκων. Μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο για την κρατική έγκριση των εμβολίων και των βιοϊατρικών φαρμάκων.

Πρόσφατα Άρθρα
Κωνσταντίνος Αργυρός και Αλεξάνδρα Νίκα περιμένουν το δεύτερο παιδί τους 10 Φεβρουαρίου 2026, 09:20
Καιρός Τρίτης: Καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι 10 Φεβρουαρίου 2026, 09:15
Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη; 9 Φεβρουαρίου 2026, 08:52
Άστατος ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας 8 Φεβρουαρίου 2026, 08:50
ΔΕΠΥ στα κορίτσια: Η διαταραχή που περνά απαρατήρητη 6 Φεβρουαρίου 2026, 08:00
«Χαλάει» ο καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη σε πολλές περιοχές 5 Φεβρουαρίου 2026, 08:49
Ο καρκίνος είναι πλέον διαχειρίσιμος σε υψηλό ποσοστό 4 Φεβρουαρίου 2026, 11:36
Στην τελική ευθεία η απαγόρευση των social media για ανηλίκους στην Ελλάδα 4 Φεβρουαρίου 2026, 08:33
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version