Νέα μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα, όπως προανήγγειλε σήμερα το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός στην τακτική σύσκεψη για τον κοροναϊό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να ακολουθηθεί το μοντέλο του Πόρου και για τις Πάρο, Ύδρα και Σπέτσες, όπου παρατηρείται έξαρση του κοροναϊού και έντονη δραστηριότητα.

Ως εκ τούτου, θα επιβληθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία, περιορισμοί της δραστηριότητας στην εστίαση από τις 12 το βράδυ ως τις επτά το πρωί, και αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση μάσκας.

Επίσης και για τα τρία νησιά, και κυρίως για την Πάρο, θα ανακοινωθεί το πλαίσιο για τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν απαγορευτεί οι λιτανείες.

Ενεργοποιείται το 112 – Οι δύο φάσεις

Παράλληλα, από σήμερα θα ξεκινήσουν τα μηνύματα με ηχητικό σήμα από την Πολιτική Προστασία.

Τα μηνύματα θα χτυπούν σε όλη τη χώρα και σε πρώτη φάση θα έχουν συστάσεις και οδηγίες για τον αυτοπεριορισμό μας, κατά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Σε δεύτερη φάση τα μηνύματα θα αφορούν στο τι πρέπει να γίνει κατά την επιστροφή.

Επίσης, μεταξύ των ανακοινώσεων που θα γίνουν σήμερα, είναι η αυστηρή σύσταση στους νέους που θα επιστρέφουν από διακοπές στην κατοικία τους, για επταήμερη καραντίνα.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της σημερινής σύσκεψης ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες και μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα στους νέους.

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.