Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνώνυμο της ηλιοφάνειας και των υψηλών θερμοκρασιών. Και ενώ μπορεί πάντα να αγαπούσατε τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης και τα επιπλέον κιλά ίσως σας έχουν κάνει να αλλάξετε γνώμη. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι το καλοκαίρι οι ανάγκες του οργανισμού σας σε νερό αυξάνονται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας είναι ακόμη πιο σημαντικό να μένετε ενυδατωμένοι εσείς και το μωρό σας. Συνδυαστικά με το να πίνετε νερό, καλό είναι να εντάξετε τις παρακάτω τροφές στο μενού σας, ώστε να ενισχύσετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας.

*Καρπούζι

 

Περιεκτικότητα σε νερό: 91.5%

Δροσιστικό και γλυκό, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το καρπούζι είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Επίσης, είναι καλή πηγή καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Α, ενώ είναι πλούσιο και σε λυκοπένιο, το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μπορείτε να το απολαύσετε μαζί με λίγη φέτα για έξτρα γεύση.

*Αγγούρι

 

Περιεκτικότητα σε νερό: 96.7%

Το κορυφαίο τρόφιμο όσον αφορά στην ενυδάτωση του οργανισμού σας δεν είναι άλλο από το αγγούρι, το οποίο πηγαίνει πραγματικά με τα πάντα. Απολαύστε το σε κρύα σούπα, στη σαλάτα σας ή στο σάντουιτς.

*Μαρούλι

 

Περιεκτικότητα σε νερό: 95%

Ξέρατε ότι η μαρουλοσαλάτα σας είναι πλούσια σε νερό; Γεμίστε, λοιπόν, το μπολ σας μία ή δύο φορές ακόμη για να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας.

*Φράουλες

 

 

Περιεκτικότητα σε νερό: 92%

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, νερό και γεύση, οι φράουλες δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες, μαζί με γιαούρτι, στα δημητριακά σας ή σε smoothies.

*Πεπόνι

 

Περιεκτικότητα σε νερό: 90%

Το πεπόνι είναι πλούσιο σε νερό και περιέχει επίσης κάλιο, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετική τροφή για την ενυδάτωσή σας. Μπορείτε να το απολαύσετε με τυρί ή σε smoothie.

*Γιαούρτι

 

Περιεκτικότητα σε νερό: 85%

Τι θα λέγατε για λίγη πρωτεΐνη μαζί με το νερό σας; Το γιαούρτι σάς προσφέρει πρωτεΐνη, ασβέστιο και νερό, ενώ είναι εξαιρετικά πλούσιο σε γεύση. Συνδυάστε το με φρέσκες φράουλες για έξτρα ενυδάτωση.