Μια νέα εμφάνιση πραγματοποίησε η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, μιλώντας σε μία ψηφιακή παγκόσμια σύνοδο κορυφής για τον ρατσισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα ψήφου.

Συγκεκριμένα,  στο πλαίσιο του ψηφιακού προγράμματος «The 19th* Represents 2020 Virtual Summit», – το όνομα του οποίου παραπέμπει στη 19η τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, που κατοχυρώνει σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες το δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από το φύλο τους-  η Μέγκαν Μαρκλ έκανε μια συζήτηση με την συνιδρύτρια της πλατφόρμας Emily Ramshaw.

Η Μέγκαν Μαρκλ με φόντο την επιστροφή της στις ΗΠΑ, είπε ότι ένιωσε συντετριμμένη, όταν ρωτήθηκε για την επιστροφή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια εποχή όπου ο ρατσισμός και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν το κύριο θέμα συζήτησης.

Η 38χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά:

 

«Ήταν τραγικό να βλέπω σε τι κατάσταση βρισκόταν η χώρα μας εκείνη τη στιγμή. Αν μπορεί να βρει έστω και μια μικρή αισιόδοξη νότα σε όλο αυτό, θα έλεγα ότι, στις εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ανάμεσα στις ειρηνικές διαμαρτυρίες που παρακολουθούσαμε, στις φωνές που ακούγαμε, στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αναγνώριζε και δεχόταν τον ρόλο του, είτε έμπρακτα είτε παθητικά, στα φαινόμενα διάκρισης, ειδικά στην Αφροαμερικανική κοινότητα, το αίσθημα λύπης άλλαζε σε απόλυτη έμπνευση, γιατί μπορούσα να δω ότι ο τροχός γύριζε».

 

H Μέγκαν Μαρκλ, κατά τη διάρκεια της νέας της τηλεοπτικής εμφάνισης άφησε ξεκάθαρες αιχμές γύρω από την πρόσφατη απομάκρυνσή της από τα πριγκιπικά της καθήκοντα:

 

«Νομίζω ότι το να παρατηρείς τις αλλαγές που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά κάτι στο οποίο ανυπομονώ να πάρω μέρος. Και να πάρω μέρος χρησιμοποιώντας τη φωνή μου με έναν τρόπο που δεν μπορούσα μέχρι πρόσφατα. Οπότε, ναι, χαίρομαι που είμαι σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέγκαν Μαρκλ.

Τέλος η δούκισσα του Σάσεξ μίλησε για τις εκλογές και είπε ότι η ψήφος δεν είναι απλώς ένα προνόμιο, αλλά δικαίωμα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι φωνές των γυναικών πρέπει να ακουστούν τώρα πιο πολύ από ποτέ και ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσα από την ψήφο.

Παράλληλα η Μέγκαν Μαρκλ επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να μιλάμε για μια αξιοκρατική και δίκαιη κοινωνία.