Βρισκόμαστε σε μία εποχή που είναι αρκετά αντι-ρομαντική. Με το πρόταγμα της τάχα «απελευθέρωσης» να θεωρεί τον ρομαντισμό, κάτι το συντηρητικό και το ξεπερασμένο.

Δε χρειάζεται όμως να αλλάξεις αυτό που είσαι για χάρη της εποχής.

Είσαι τα όνειρά σου

 

Αν θες ιδανικά να είσαι με κάποιον σύντροφο για μια ζωή και να γεράσετε μαζί τότε συνέχισε να διεκδικείς κάτι τέτοιο. Επειδή δηλαδή στην εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν οne night stand δε σημαίνει ότι εσύ πρέπει ντε και καλά να αποδεχτείς σε προσωπικό επίπεδο κάτι τέτοιο.

Αυτό που είσαι βρίσκεται σε μεγάλη συνάφεια με τα ίδια σου τα όνειρα και τους στόχους σου. Επομένως προχώρα με φιλόδοξο τρόπο την καθημερινότητά σου.

Μην ακούς τους άλλους

 

Ότι εκείνοι είναι πιο ευτυχισμένοι από εσένα επειδή αλλάζουν τους συντρόφους τους σαν τα «πουκάμισα»; Δικαίωμά τους φυσικά αλλά μη δέχεσαι να σου παρουσιάζουν αυτό το μοτίβο ζωής ως το «ιδανικό» ή ως το τάχα «απελευθερωμένο».

Το να εξαρτάται κάποιος από το πότε θα κάνει σεξ, είναι κι αυτό μια μορφή καταπίεσης που το ίδιο το άτομο ενδεχομένως να βαφτίζει ως «απελευθέρωση» για να νιώσει καλά με τον εαυτό του.

Γενικά ο καθένας να κάνει αυτό που θέλει. Αν θέλει one night stand ας κάνει αυτό. Αν θέλει γάμο ας παντρευτεί. Αλλά κανείς δεν πρέπει να υποδεικνύει στον άλλον τι είναι σωστό – καλύτερο και τι όχι.

Μην αλλάξεις

 

Αν αυτό το άτομο είσαι τότε γιατί να γίνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Μην ξεχνάς ποτέ ότι αυτός-ή που είσαι εσύ θα σε κάνει ευτυχισμένο-η.

Μην αλλάξεις τα «θέλω», αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχία και χαρά, επειδή δεν είναι πολύ της «μόδας» ο τρόπος που σκέφτεσαι.

Μη νιώθεις ότι είσαι εσύ και όλοι οι άλλοι απέναντί σου. Ο κάθε ένας άλλωστε είναι μοναδικός. Ακόμα και εκείνοι που κάνουν περιστασιακό σεξ, δε σημαίνει ότι το κάνουν με τον ίδιο τρόπο.