Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό, ανάμεσά τους και τα κοινωνικά πρότυπα που τους θέλουν να αποζητούν μόνο το σεξ, και τις σχέσεις να αποτελούν γυναικείο αίτημα στο οποίο εκείνοι αναγκάζονται να υποχωρήσουν.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή τους η άρνηση δεν προκαλεί προβλήματα στον τρόπο που σχετίζονται με τις συντρόφους τους. Ευτυχώς, αν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις, είναι αρκετά πιθανό αυτή τους η φοβία να ξεπεραστεί, οδηγώντας σε μια ευτυχισμένη σχέση.

Έχετε κοινές αξίες

Εκτός από το πάθος και τη χημεία, οι κοινές αξίες και αρχές αποτελούν γερό θεμέλιο για μια υγιή σχέση. Επιπλέον, ενδέχεται να βοηθήσουν το σύντροφό σας να σας εμπιστευτεί.

Τον «διαβάζετε»

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις σχέσεις με δισταγμό, συχνά έχουν και αυξημένη ανάγκη για προσωπικό χώρο ή ίσως τείνουν να κλείνονται στον εαυτό τους ανά διαστήματα.

Αυτό είναι κάτι που γνωρίζετε καλά και δεν σας ενοχλεί. Έτσι, είναι πιθανό σταδιακά να νιώσει πιο άνετα μαζί σας.

Περνάτε καλά μαζί

Κάθε σχέση – επίσημη ή μη – έχει προβλήματα, όμως όταν ένα ζευγάρι απολαμβάνει τον κοινό του χρόνο, το πιθανότερο είναι πως θα καταφέρει να τους δώσει και τις κατάλληλες λύσεις.

Το πρόβλημα είναι… στα χαρτιά

Αρκετοί άνθρωποι αγχώνονται στο άκουσμα της λέξης «σχέση». Ωστόσο, αν περνάτε τον χρόνο σας σαν να είστε σε σχέση, σχεδιάζετε πράγματα σαν να είστε σε σχέση και έχετε συμφωνίες σε για αποκλειστικότητα σαν να είστε σε σχέση… Ε, μάλλον είστε σε σχέση. Δεν υπάρχει λόγος να επιμένετε σε… γλωσσολογικά ζητήματα.

Είναι το μόνο σας πρόβλημα

Υπάρχει περίπτωση ο φόβος απέναντι στη δέσμευση να αποτελεί πραγματικό πρόβλημα, το οποίο τον κάνει να απομακρύνεται ανά διαστήματα από κοντά σας.

Αν, όμως, όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της αλληλεπίδρασής σας είναι ικανοποιητικά και για τους δύο, το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος ο σύντροφός σας θα αισθανθεί ασφάλεια για να κάνει το επόμενο βήμα.

Δεν αγνοεί τις επιθυμίες σας

Μπορεί να είναι επιφυλακτικός, όμως αναγνωρίζει τις δικές σας επιθυμίες για τη σχέση και προσπαθεί να βρει τρόπους να σας κάνει να αισθανθείτε πιο σίγουρη.

Για παράδειγμα, ίσως δεν θέλει να σας δώσει υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά σας έχει ξεκαθαρίσει ότι καλύπτεται απόλυτα από τη μεταξύ σας επαφή και ότι αν αυτό πάψει να συμβαίνει θα σας το πει ανοιχτά και θα επιδιώξει να βρείτε λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πάντα να ακούτε τις επιθυμίες σας. Ακόμη και αν υποχωρώντας υπάρχει περίπτωση να τον καθησυχάσετε, είναι αδύνατον να είστε ευτυχισμένη εντός μιας σχέσης που σας αναγκάζει να αυτολογοκρίνεστε. Άλλωστε, αν δεν διεκδικήσετε αυτά που θέλετε, το πιθανότερο είναι πως δεν θα τα έχετε ποτέ.