Υλικά

 

600 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι πολτοποιημένα

120 γρ. νερό

100 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

 

  1. Ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει καλά.
  2. Ρίχνετε στο σιρόπι τον πολτό από τα βερίκοκα και τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  3. Αν έχετε παγωτομηχανή αδειάζετε το μείγμα μέσα και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης για την παρασκευή της γρανίτας. Αν δεν έχετε, το αδειάζετε σε ένα μεταλλικό δοχείο, το βάζετε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλες 5-6 φορές μέχρι να παγώσει όλο το μείγμα ομοιογενώς. Αν θέλετε μπορείτε την 6η φορά που θα το ανακατέψετε να το βάλετε σε ειδικές φόρμες για παγωτό ξυλάκι και να τα βάλετε στην κατάψυξη να παγώσουν.