Την πολυετή προσπάθεια μιας φοιτήτριας να τα καταφέρει να σπουδάσει αναγνώρισε η δημοφιλής τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, δωρίζοντάς της 30.000 δολάρια προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει δίδακτρα του πανεπιστημίου της.

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από διεθνή ΜΜΕ, η Βιτόρια Μάριο, είναι μια νεαρή κοπέλα η οποία  όταν  έφτασε ως μετανάστρια το 2016 στη Βρετανία από την Πορτογαλία,  δεν ήξερε ούτε μία λέξη στα αγγλικά.

 

Ωστόσο, καταβάλλοντας συνεχείς προσπάθειες, πήρε διακρίσεις και πέρασε με επιτυχία σε μόλις δύο χρόνια διαγωνίσματα στα οποία οι Βρετανοί μαθητές δοκιμάζονται αφού ολοκληρώσουν πέντε χρόνια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Όταν στις τελικές εξετάσεις του Λυκείου, πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία που θα μπορούσε, της έγινε πρόταση να σπουδάσει στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Γουόρικ.

Έτσι, η κοπέλα, που είναι ορφανή από πατέρα και η μητέρα της παραμένει στην Πορτογαλία, δημιούργησε την καμπάνια «GoFundMe», ζητώντας τη συνδρομή του κόσμου ώστε να συγκεντρώσει τις 50.000 δολάρια που χρειαζόταν για να μπορέσει να σπουδάσει. Η Mario εξήγησε στην εν λόγω καμπάνια πως δεν είναι εύκολο για εκείνη να πάρει κάποιο δάνειο καθώς δεν διαθέτει μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη Βρετανία.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως πριν ξεκινήσει την καμπάνια, απευθύνθηκε σε τουλάχιστον 442 εταιρείες για χορηγία αλλά είτε την απέρριψαν είτε δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Ωστόσο, κάπως έτσι η ιστορία της Mario έφτασε στα αυτιά της Τέιλορ Σουίφτ η οποία και δώρισε στη μέλλουσα φοιτήτρια 30.000 δολάρια, δίνοντάς της, με αυτό τον τρόπο, το πολυπόθητο εισιτήριο που έψαχνε για τις ακαδημαϊκές της σπουδές.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τέιλορ Σουίφτ βοηθάει με τις σπουδές τους, νέους ανθρώπους, καθώς τον Αύγουστο του 2019 έγινε γνωστό πως η τραγουδίστρια δώρισε 4.000 δολάρια σε θαυμάστριά της για τα δίδακτρα των σπουδών της.