Όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε προσεκτικά το πρόσωπό μας κάθε βράδυ προτού πέσουμε για ύπνο, ώστε να απομακρύνουμε το μακιγιάζ, τους ρύπους, τα βακτήρια, το σμήγμα και τα κατάλοιπα που αφήνει η πόλη στο δέρμα μας. Και σίγουρα όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για να δείχνουμε όμορφες.

Η έλλειψη ύπνου δεν έχει αντίκτυπο μόνο στα επίπεδα ενέργειάς μας, αλλά μπορεί να είναι και η αιτία πίσω από την κουρασμένη όψη της επιδερμίδας, τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές. Όπως το μυαλό και το σώμα μας, έτσι το δέρμα μας αναζωογονείται ενώ κοιμόμαστε: η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα αυξάνεται, παράγεται κολλαγόνο και εξουδετερώνονται οι επιθέσεις από τη UV ακτινοβολία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κοιμόμαστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

Ωστόσο, ο  ύπνος μπορεί και να προκαλέσει ρυτίδες, με τους δερματολόγους να τονίζουν ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση βαθιών ρυτίδων στο μέτωπο και τα μάγουλα. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγουμε να κοιμόμαστε μπρούμυτα.

Μάλιστα, υπάρχει και ένα όχι και τόσο γνωστό tip που μπορεί να μας βοηθήσει να ξυπνάμε ομορφότερες.

 

Ένα μικρό μυστικό ομορφιάς, είναι το να κοιμόμαστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη.
Ο ύπνος σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ιδανικός για το πρόσωπο και τα μαλλιά μας, αφού μπορεί να τα βοηθήσει να παραμείνουν υγιή και λεία, αλλά και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπό μας, αποτρέποντας την τριβή του δέρματος.

Επίσης, το μετάξι είναι επίσης ανθεκτικό στα ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα. Δοκιμάστε αυτή τη μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά σας και θα μας θυμηθείτε.