Με την καθημερινότητα να γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη, είναι εύκολο να αμελήσουμε τους χώρους μας και να χαλάσουμε την αισθητική τους χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε. Αυτό συνήθως οφείλεται στα μικρά πράγματα που τείνουμε να συσσωρεύουμε και να αφήνουμε εκεί μέχρι να μας «ξεβολέψουν». Για να αποφύγετε αυτή την ενοχλητική ακαταστασία, δοκιμάστε να εστιάσετε στα εξής στοιχεία:

1. Αποφύγετε το «floordrobe»

Ο όρος «floordrobe» είναι ο συνδυασμός των λέξεων «floor» (πάτωμα) και «wardrobe» (ντουλάπα) και είναι χαρακτηριστικός για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει σε πολλά δωμάτια. Τα ρούχα αποτελούν τον κύριο «ένοχο» για την ακαταστασία του δωματίου, αφού στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας απλά τα ακουμπάμε οπουδήποτε στο πέρασμα για το κρεβάτι. Η επόμενη παγίδα που συνήθως δεν αποφεύγουμε είναι η σκέψη ότι θα τα τακτοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Για να αποφύγετε λοιπόν τις στοίβες ρούχων, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια σειρά από γαντζάκια στο πίσω μέρος της πόρτας για να μπορείτε να κρεμάτε οτιδήποτε θέλετε να φορέσετε ξανά. Μπορείτε παράλληλα να τοποθετήσετε ένα μικρό καλάθι εντός του δωματίου για να απορρίπτετε αμέσως τα βρώμικα ρούχα και να τα διαχωρίζετε έτσι από τα καθαρά.

2. Παπούτσια

Αν και η αγαπημένη τηλεοπτική Carrie Bradshaw θα συμφωνούσε ότι τα πολλά ζευγάρια παπούτσια είναι κάθε άλλο παρά πρόβλημα, ίσως να χαλούν την αισθητική του δωματίου αν απλά βρίσκονται μπερδεμένα στο πάτωμα. Για αυτό θα ήταν καλό να τα αποθηκεύετε στα κουτιά τους, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε κάτω από το κρεβάτι ή και στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας. Για εκείνα τα πανέμορφα ζευγάρια που είναι πολύ όμορφα για να τα κρύψετε, δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε σε χαμηλά ραφάκια ή και σε μια ράγα παπουτσιών στο δωμάτιό σας. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν τα φυλάξουμε σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού μας πρέπει να τα έχουμε καθαρίσει πρώτα επιμελώς.

3. Οι κούπες ανήκουν στην κουζίνα

Οι κούπες ανήκουν στην κουζίνα ή και για κάποιες ώρες στο σαλόνι μας, όχι όμως στο κομοδίνο του δωματίου. Ωστόσο είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε ποτήρια και κούπες σε αυτό ή και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνειά του. Οταν λοιπόν τελειώσετε το ρόφημά σας, δοκιμάστε να τοποθετήσετε την κούπα ή το ποτήρι σας σε σημείο εμφανές και κοντά στην πόρτα ώστε να το πάρετε μαζί σας καθώς βγαίνετε και να το αφήσετε στην κουζίνα.

4. Make up και κοσμήματα

Αντί να αφήνετε τα καλλυντικά σας σε διάφορες επιφάνειες, που όχι μόνο θα δημιουργήσουν ακαταστασία αλλά θα μειώσουν και πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο, δοκιμάστε να τα οργανώσετε σε ένα συρτάρι, καθώς έτσι θα είναι πιο προσβάσιμα και πιο εύκολο για εσάς να τα βρείτε. Το ίδιο περίπου ισχύει και για τα κοσμήματά σας, που θα ήταν καλό να αποθηκεύσετε σε ξεχωριστό συρτάρι, διαχωρίζοντας και πάλι τις πλευρές, ώστε να μην μπερδευτούν τα κολιέ με βραχιόλια ή άλλα περιδέραια και δαχτυλίδια.

5. Χαρτάκια και σημειώσεις στον φάκελο

Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν πετάξαμε αποδείξεις, εισιτήρια, σημειώσεις ή και ετικέτες από τα ρούχα, είτε γιατί σκεφτήκαμε ότι μπορεί να τα χρειαστούμε ξανά, είτε γιατί θέλαμε να τα κρατήσουμε ως ενθύμια. Ξεκινώντας όμως από ένα μικρό χαρτάκι στο κομοδίνο, γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε σε ένα δωμάτιο γεμάτο χαρτιά. Για αυτό θα ήταν καλό να πάρετε δύο μεγάλους φακέλους, ώστε να τα αποθηκεύετε ανάλογα με την ταξινόμηση που θα επιθυμείτε. Μην ξεχάσετε να ορίσετε μια μέρα για τον καθαρισμό των φακέλων ώστε να διατηρήσετε την οργάνωσή σας στο ακέραιο.