Τα μωρά ή τα νήπια, όπως ακριβώς και οι ενήλικες, μπορεί να αντιμετωπίσουν εποχικές αλλεργίες, αν και στην πραγματικότητα θεωρούνται σπάνιες. Τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας μπορεί να γίνουν εξίσου ενοχλητικά, προκαλώντας εκνευρισμό ή ανησυχία στο μικρό σας. Ωστόσο υπάρχουν στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε, προκειμένου να το βοηθήσετε να ανακουφιστεί.

Τα συμπτώματα που θα σας προειδοποιήσουν

Οι αλλεργίες τείνουν να «εμφανίζονται» μόλις ο καιρός ζεσταθεί και τα φυτά, τα λουλούδια και τα δέντρα ανθίζουν, με την γύρη να αυξάνεται σημαντικά. Η ρινική καταρροή, η φαγούρα και τα «κόκκινα μάτια», η φαγούρα στο δέρμα ή και ο πόνος στο λαιμό, ο πονοκέφαλος, η δυσκολία στην αναπνοή και ο μη ποιοτικός ύπνος αποτελούν τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα. Κατά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, η γύρη μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, με τα συμπτώματά τους ενδεχομένως να γίνονται εντονότερα κατά τα τέλη του καλοκαιριού.

Αλλεργία ή κρύωμα;

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε ανάμεσα στα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και της εποχικής αλλεργίας. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται μπορείτε να δοκιμάσετε να παρατηρήσετε πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα. Εάν τείνει να εμφανίζει ρινική καταρροή περίπου την ίδια περίοδο κάθε χρόνο, δίχως πυρετό, τότε είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για εποχική αλλεργία.

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να ανακουφιστεί φυσικά. Σε περιόδους που η γύρη είναι αυξημένη, προσπαθήστε να περιορίσετε τις εξόδους και αφού επιστρέψετε από την βόλτα σας, δοκιμάστε να καθαρίσετε οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρει την γύρη σπίτι. Το μπάνιο μπορεί επίσης να προσφέρει στο παιδί κάποια ανακούφιση, καθώς θα ξεπλύνετε την γύρη από την επιδερμίδα ή τα μαλλιά του.