Οι μήνες της εγκυμοσύνης διαμορφώνουν μία από τις συναρπαστικές αλλά ταυτόχρονα αγχωτικές περιόδους για κάθε ζευγάρι. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και εξελίσσεται, στο διάστημα των εννέα μηνών θα πρέπει να προετοιμαστείτε για μια σειρά από αλλαγές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη μητέρα που πρέπει να αντιμετωπίσει τις φυσικές αλλαγές εκτός από τις ψυχικές και συναισθηματικές προκλήσεις. Ως μελλοντικός πατέρας και σύντροφος είναι σημαντικό να είστε δίπλα στην μελλοντική μανούλα και να υποστηρίζετε καθημερινά.

Τι πρέπει να κάνετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα καθήκοντα του μελλοντικού μπαμπά για το διάστημα της εγκυμοσύνης, περιλαμβάνουν:

*Δώστε της συναισθηματική υποστήριξη

Τυχαίες πράξεις καλοσύνης μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την καλή της διάθεση και είναι βέβαιο ότι θα «φτιάξουν» την ημέρα της. Αυτά τα συναισθήματα μεγεθύνονται δεκαπλάσια όταν η γυναίκα είναι έγκυος και θα χρειαστεί ένα σύστημα συναισθηματικής υποστήριξης. Δώστε της συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη που μπορεί να χρειάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να είστε εκεί για αυτήν χωρίς να κρίνετε.

*Να είστε δίπλα της

Ο καλύτερος τρόπος για να διαβεβαιώσετε την έγκυο σύντροφό σας ότι είστε μαζί της είναι να περάσετε μαζί την μακρά πορεία της εγκυμοσύνης. Αυτό σημαίνει να συμμετέχετε στις εξετάσεις του νοσοκομείου, να προετοιμάζεστε για την άφιξη του μωρού μαζί, και μερικές φορές να ακούτε και να καθησυχάζετε τις ανησυχίες της. Κάθε μικρή ενέργεια που κάνετε για την υποστήριξη της μετράει και κάθε προσπάθεια υποστήριξης σίγουρα θα εκτιμηθεί.

*Ενημερωθείτε

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρείτε πληροφορίες και να ενημερωθείτε τόσο για την περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και για την περίοδο που πρόκειται να ακολουθήσει. Όσο περισσότερο διαβάζετε τόσο περισσότερο θα εξοικειώνεστε με το ολόκληρο το πεδίο της εγκυμοσύνης και θα είστε σε θέση να κατανοήσετε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες δίχως να χρειαστεί να ρωτήσετε την σύντροφό σας.