Κάπου μεταξύ της φροντίδας του νεογέννητου και των ξάγρυπνων νυχτών, είναι απολύτως φυσιολογικό τόσο η σύζυγός σας όσο και εσείς να μην αισθάνεστε τόσο ερωτικοί όσο παλαιότερα. Άλλωστε, η σχέση σας έχει περάσει σε μία νέα φάση και πρέπει να βρείτε εκ νέου τις ισορροπίες. Και ενώ πρέπει να είστε ρεαλιστές σχετικά με τη σχέση σας μετά την απόκτηση του μωρού σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε τον ρομαντισμό. Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τον ρομαντισμό στη σχέση σας.

 

 

*Στείλτε μηνύματα

 

Σίγουρα υπάρχουν ορισμένες δύσκολες μέρες στη δουλειά, γεμάτες υποχρεώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επικοινωνείτε με τη σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, μπορείτε να της στείλετε ένα σύντομο μήνυμα για να τη ρωτήσετε πώς αισθάνεται κι αν είναι όλα καλά στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο θα σας νιώθει δίπλα της, ακόμη κι αν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι.

*Βοηθήστε στις δουλειές του σπιτιού

 

Η σύντροφός σας είναι ιδιαίτερα πιεσμένη αυτήν την περίοδο και αφιερώνει όλον τον χρόνο της στη φροντίδα του μωρού σας. Επομένως, είναι σημαντικό να τη βοηθήσετε πρακτικά, αναλαμβάνοντας κάποιες δουλειές του σπιτιού. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε γενική καθαριότητα ή να πλύνετε τις κουρτίνες. Απλά, βάλτε τα άπλυτα ρούχα στο πλυντήριο ή ετοιμάστε της ένα θρεπτικό γεύμα. Με αυτόν τον τρόπο θα της δείξετε έμπρακτα την αγάπη και την υποστήριξή σας και κατ’ επέκταση θα ενισχύσετε τον δεσμό σας.

*Βγείτε ραντεβού

 

Βρείτε μια ημερομηνία που σας εξυπηρετεί και τους δύο και κανονίστε ένα ρομαντικό ραντεβού. Για παράδειγμα, μπορείτε να βγείτε για φαγητό στο αγαπημένο σας εστιατόριο ή να επισκεφθείτε εκείνο το πάρκο που δώσατε το πρώτο σας φιλί. Έτσι, θα θυμηθείτε πώς είναι να είστε μόνο οι δυο σας και θα περάσετε χρόνο εκτός σπιτιού (και μακριά από τις πάνες).

*Μην ξεχνάτε να λέτε «σ’ αγαπώ»

 

Σίγουρα, το να δείχνετε την αγάπη σας είναι απαραίτητο, όμως εξίσου σημαντικό είναι να εκφράζετε και λεκτικά τα όσα νιώθετε. Αν δεν είστε ο πιο εκφραστικός άνθρωπος στον κόσμο, ένα ζεστό «σ’ αγαπώ» συνοψίζει τα όσα αισθάνεστε.

*Επαναπροσδιορίστε τον ρομαντισμό

 

Αντί να εστιάσετε αποκλειστικά στο να δημιουργήσετε ξανά αυτό που λειτουργούσε όταν ήσαστε οι δυο σας, ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε τον ρομαντισμό. Με ένα νέο μωρό, μερικές φορές ένας καλύτερος, πιο εφικτός στόχος είναι να βρείτε γλυκούς και οικείους τρόπους για να δείχνετε την αγάπη σας καθημερινά. Κοιμηθείτε αγκαλιά, φιληθείτε προτού φύγετε για τη δουλειά και καθώς επιστρέφετε σπίτι κάντε μία στάση για να της αγοράσετε λουλούδια. Μερικές φορές οι μικρές κινήσεις αγάπης είναι αρκετές για να επαναφέρουν τον ρομαντισμό στη σχέση σας.