Δεν γεννιούνται όλα τα μωρά χωρίς μαλλιά. Το μωρό σας μπορεί να γεννηθεί με πολλά μαλλιά, αλλά το χρώμα και η υφή μπορεί να αλλάξει μέσα στον πρώτο χρόνο. Είναι επίσης πιθανό να χάσουν κάποια μαλλιά σε έξι μήνες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχείτε, καθώς συνήθως μεγαλώνουν ξανά. Εάν το μικρό σας έχει χοντρά ή λεπτά μαλλιά, το βούρτσισμα ή το χτένισμα των μαλλιών του είναι καλή ιδέα. Το δέρμα, το τριχωτό της κεφαλής του παιδιού και ολόκληρο το σώμα του είναι αρκετά ευαίσθητο. Το βούρτσισμα ή το χτένισμα των μαλλιών του μωρού όχι μόνο προάγει την υγιή ροή του αίματος, αλλά είναι επίσης θεραπευτικό, καθώς το βοηθάτε να χαλαρώσει και να είναι ήρεμο.

Συμβουλές για να φροντίσετε τα μαλλιά του

Τα μαλλιά του βρέφους σας μπορεί να είναι ευαίσθητα και η φροντίδα τους μπορεί να αποδειχθεί πιο σύνθετη από αυτό που περιμένατε. Εάν το μικρό σας είναι κάτω των έξι μηνών, μπορεί να είναι ευκολότερο να χειριστείτε τα μαλλιά του. Ωστόσο, εάν είναι μεγαλύτερο μπορεί να δυσκολέψει την διαδικασία, αφού μπορεί να μη θέλει να παραμείνει ακίνητο. Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, περιλαμβάνουν:

  • Χρησιμοποιείτε πάντα μια φαρδιά χτένα για να αφαιρέσετε ευκολότερα τους κόμπους.
  • Για να αφαιρέσετε τους κόμπους ξεκινήστε από τα μαλλιά χαμηλότερα κοντά στο λαιμό, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας καθώς εκεί τείνουν να δημιουργούνται οι περισσότεροι κόμποι.
  • Εάν τα μαλλιά είναι μπερδεμένα πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ορό ή λάδι για να διευκολύνετε τη διαδικασία.
  • Δοκιμάστε να χωρίσετε τα μαλλιά σε τμήματα και να τα χτενίζετε κάθε φορά.
  • Αφού τελειώσετε το χτένισμα των μαλλιών τους, μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή αλογοουρά με ένα ελαστικό λαστιχάκι, εάν τα μαλλιά είναι μακρυά.
  • Το πιο σημαντικό, μην κάνετε αλογοουρά σε βρεγμένα μαλλιά γιατί υπάρχει περίπτωση να μην στεγνώσουν καλά.
  • Διαχωρίζετε πάντα τη χτένα ή τη βούρτσα του μωρού σας. Θα πρέπει να είναι αποκλειστικά για χρήση μόνο για το μωρό.
  • Μπορείτε να χτενίζετε τα μαλλιά του δύο έως τρεις φορές την ημέρα για να τα διατηρείτε υγιή και απαλά.