Ήξερα ότι είναι ενοχλητικές. Ήξερα ότι μεταδίδονται εύκολα. Και ήξερα ότι θα μου δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθεια να πείσω την εξάχρονη κόρη μου ότι έφτασε η στιγμή να λουστεί. Τη μέρα, όμως, που γύρισε από το σχολείο ξύνοντας μετά μανίας το κεφαλάκι της και ξεκίνησα την πραγματική μου έρευνα για το ζήτημα, συνειδητοποίησα ότι αυτά που δεν ήξερα για τις ψείρες ήταν πολύ περισσότερα.

Από ό,τι φαίνεται, όμως, δεν ήμουν μόνη σε αυτό: Αγαπημένα μου πρόσωπα, στην προσπάθειά τους να με βοηθήσουν να βρω μια λύση, κατέληξαν να μοιράζονται μαζί μου διαδεδομένους μύθους για τις ψείρες, οι οποίοι όχι μόνο με ανησύχησαν περισσότερο από ό,τι χρειαζόταν, αλλά κόντεψαν και να δημιουργήσουν εμπόδια στη θεραπεία του παιδιού μου. Για παράδειγμα, βάσει όσων άκουσα, δεν θα μάντευα ποτέ ότι υπάρχει κάποιο αντιφθειρικό σαμπουάν με φυσική σύνθεση, όπως το Licener Single Treatment, που θα ανακούφιζε τη μικρή μου μετά από μία μόλις χρήση, διάρκειας 10 λεπτών.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι μύθοι που ακούμε συχνότερα για αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα; Και ποια είναι η αλήθεια πίσω από αυτούς;

 

Πέντε μύθοι και αλήθειες για τις ψείρες

Μύθος νο1: Οι ψείρες έχουν προτιμήσεις

«Οι ψείρες πηγαίνουν στα βρώμικα μαλλιά», υποστηρίζουν ορισμένοι, ενώ άλλοι διατείνονται ότι η προτίμησή τους είναι… αισθητική, αφού, συνήθως, διαλέγουν τα μακρύτερα μαλλιά.

Η αλήθεια: Οι ψείρες δεν κάνουν διακρίσεις

Τα μικροσκοπικά έντομα είναι ολιγαρκή, αφού το μόνο που χρειάζονται είναι τροφή και αρκετές τρίχες για να αγκιστρωθούν επάνω τους. Πηγαίνουν αδιακρίτως σε καθαρά και βρώμικα κεφαλάκια, σε μακριές μπούκλες και «στρατιωτικού τύπου» κουρέματα.

Μύθος νο2: Μεταφέρουν ασθένειες

Ως έντομα που ρουφούν ανθρώπινο αίμα, είναι λογικό η… φήμη τους να μην είναι και η καλύτερη. Αυτό οδηγεί πολλούς γονείς στο να πιστεύουν ότι το παιδί τους κινδυνεύει να νοσήσει μετά την εμφάνισή τους.

Η αλήθεια: Είναι (λίγο) πιο αθώες από ό,τι νομίζατε

Ευτυχώς, ψείρες και κόνιδες δεν ενοχοποιούνται για την άμεση μετάδοση νοσημάτων. Ωστόσο, η φαγούρα που προκαλούν, εκτός από τρομερά ενοχλητική, μπορεί να κάνει τα πιτσιρίκια μας να ξύνονται με αρκετό πάθος, ώστε να δημιουργήσουν πληγές στο τριχωτό της κεφαλής τους. Και αυτό ανοίγει τον δρόμο για βακτηριακές μολύνσεις και περισσότερη ταλαιπωρία. Η λύση; Μα φυσικά, η άμεση αντιμετώπισή τους με προϊόντα όπως το Licener Single Treatment, που έχει αποδειχθεί σε κλινικές μελέτες in vitro και in vivo ότι εξοντώνει 100% τις ψείρες και τις κόνιδες. Το μόνο που απαιτείται είναι μία δεκάλεπτη εφαρμογή του στο κεφαλάκι του παιδιού και αποχαιρετούμε τα… πεινασμένα ζιζάνια μια για πάντα!

Μύθος νο3: Κάνουν άλματα

Ένας από τους μύθους που με ανησύχησαν περισσότερο, ήταν ότι οι ψείρες μπορούν να πηδήξουν από το ένα παιδικό κεφαλάκι στο άλλο. Ήταν, λοιπόν, αδύνατον να μην τις μεταφέρει σε άλλο παιδάκι;

Η αλήθεια: Είναι… πρωταθλήτριες του βάδην

Οι ψείρες δεν πετούν, δεν πηδούν και δεν… κολυμπούν! Όμως περπατούν ταχύτατα, με αποτέλεσμα να αρκούν λίγα δευτερόλεπτα άμεσης επαφής δύο κεφαλιών για να βρουν το “δρόμο” τους προς το νέο τους σπίτι. Μόλις φτάσουν, αγκιστρώνονται εκεί με εξαιρετική δύναμη και γεννούν πολύ γρήγορα τα αυγά τους, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ισχυρή κόλλα. Επομένως, η τήρηση αποστάσεων – και η αποφυγή της χρήσης κοινών αντικειμένων – αρκούν για να περιοριστεί η εξάπλωσή τους.

Μύθος νο4: Δεν υπάρχει φυσικός τρόπος να τις εξοντώσουμε

Υπερβολική ή όχι, δεν μου αρέσει να επιβαρύνω το παιδί μου με χημικές ουσίες – πολύ περισσότερο δε, όταν πρόκειται για το κεφαλάκι του. Χωρίς εντομοκτόνα, όμως, οι ψείρες παραμένουν ζωντανές. Έτσι δεν είναι;

Η αλήθεια: Η φύση ξέρει – και μπορεί

Μπορείτε να φανταστείτε τον ενθουσιασμό μου όταν πληροφορήθηκα ότι τη λύση μπορούν να δώσουν – και μάλιστα με 100% αποτελεσματικότητα – φυσικές ουσίες που εξοντώνουν τις ψείρες με μηχανική δράση, προκαλώντας τους ασφυξία. Το αντιφθειρικό σαμπουάν Licener Single Treatment της Health Plus, με βάση το φυσικό ενεργό συστατικό «Neem-extract» μας απάλλαξε άπαξ και δια παντός από τους απρόσκλητους επισκέπτες, χωρίς να προκαλέσει κανέναν ερεθισμό στην ευαίσθητη επιδερμίδα της. Η ήπια, κλινικά και δερματολογικά ελεγμένη σύνθεσή του, το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας δύο ετών και άνω, αλλά και σε άτομα με αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα χωρίς να δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη.

Μύθος νο5: Επιμένουν και νικούν

«Θα χρειαστεί καιρός για να ξεμπλέξετε», με συμβούλευαν εκείνοι που ξέρουν κι εγώ έτρεμα στη σκέψη της γκρίνιας και του κυριολεκτικού ξεμπλέγματος (μαλλιών) που θα μεσολαβούσε έως τότε.

Η αλήθεια: Είναι ζήτημα λεπτών… χειρισμών

Ή μάλλον λίγων λεπτών της ώρας. Το Licener Single Treatment της Health Plus έδωσε τέλος στη φαγούρα της κόρης μου μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Η αμεσότητα, όμως, του αποτελέσματος, δεν αφορά μόνο την κόρη μου, αφού το σαμπουάν έχει αποδειχθεί 100% αποτελεσματικό σε μελέτες in vitro και in vivo, εξοντώνοντας σε αυτό το δεκάλεπτο τόσο τις ψείρες όσο και τα αυγά τους (κόνιδες). Με αυτό τον τρόπο, δεν απαιτείται επανάληψη της θεραπείας. Το προϊόν, που βασίζεται σε φυσικά συστατικά, δεν είναι τοξικό και ερεθιστικό για το δέρμα, ενώ δεν περιέχει εντομοκτόνα, σιλικόνη και parabens. Είναι κλινικά και δερματολογικά ελεγμένο και διατίθεται αποκλειστικά στα φαρμακεία.

Εμείς ενθουσιαστήκαμε και από άλλο ένα γεγονός: Η χρήση του δεν έκανε καλό μόνο στο δικό μας παιδί, αλλά και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αφού με κάθε αγορά προϊόντος Licener, η εταιρεία Health Plus προσφέρει 0,25€ στον Οργανισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν Licener Single Treatment μπορείτε να βρείτε εδώ.