Ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο τείνουν να αφυδατώνουν το δέρμα και τα μαλλιά μας. Και ενώ μπορεί το καλοκαίρι να ακολουθούσατε πιστά όλα τα απαραίτητα tips προστασίας και περιποίησης, αυτήν την περίοδο είναι σημαντικό να χαρίσετε στο δέρμα και τα μαλλιά σας όλη την ενυδάτωση που χρειάζονται. Ας δούμε πώς θα το πετύχετε αυτό.

*Σώμα

 

  • Η απολέπιση είναι απαραίτητο βήμα για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και να επιτρέψετε στα προϊόντα ενυδάτωσης να διεισδύσουν βαθύτερα. Για την καθημερινή σας απολέπιση επιλέξτε ένα σφουγγάρι από λούφα, τρίχινα γάντια ή βούρτσα σώματος, επιμένοντας στα σημεία όπου το δέρμα είναι πιο τραχύ, όπως τα γόνατα, οι αγκώνες, τα πέλματα. Μία με δύο φορές την εβδομάδα, πριν τον ξύρισμα, απλώστε απολεπιστικό σε βρεγμένο δέρμα και τρίψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Για το ντους σας επιλέξτε ένα καθαριστικό με ενυδατικούς παράγοντες που καταπραΰνει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.
  • Μετά το ντους, μην ξεχνάτε να απλώνετε σε νωπό δέρμα μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας.
  • Για έξτρα ενυδάτωση, μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να γεμίζετε την μπανιέρα σας με πλήρες γάλα και ελαιόλαδο και να μουλιάζετε για 10-15 λεπτά.

 

*Πρόσωπο

 

  • Η απολέπιση είναι σημαντική και για το δέρμα του προσώπου. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό είναι να κάνετε απολέπιση 2 φορές τον μήνα,αν έχετε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα 2-3 φορές την εβδομάδα,αν έχετε ξηρή επιδερμίδα 1 φορά την εβδομάδα, ενώ αν έχετε κανονική επιδερμίδα 1-2 φορές την εβδομάδα.
  • Για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας, χρησιμοποιήστε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά αντί για σαπούνι και αποφύγετε τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν αλκοόλ, καθώς τείνουν να αφυδατώνουν περαιτέρω το δέρμα.
  • Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα με πλούσιους θρεπτικούς παράγοντες και λιπίδια, που αποκαθιστούν τον επιδερμικό φραγμό και αφού απορροφηθεί η κρέμα, ενισχύστε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας με ένα λαδάκι προσώπου.
  • Φροντίστε 1-2 φορές την εβδομάδα να εφαρμόζετε ενυδατική μάσκα προσώπου. Μάλιστα, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ανακατεύοντας 3 κουταλιές της σούπας βρώμη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό αγγουριού και 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη μέχρι να στεγνώσει τελείως. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

 

*Μαλλιά

 

  • Ο ήλιος τείνει να διασπά τις φυσικές χρωστικές ουσίες της τρίχας, οι οποίες την προστατεύουν από τους εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο ευάλωτα και σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας να ξεθωριάζουν, να αφυδατώνονται, να γίνονται τραχιά στην υφή και να σπάνε εύκολα. Φροντίστε, λοιπόν, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να εφαρμόζετε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών που θα επαναφέρει τη λάμψη στα μαλλιά σας.
  • Μην παραλείψετε να κλείσετε ραντεβού στο κομμωτήριο, ώστε να απαλλαγείτε από τις κατεστραμμένες, αφυδατωμένες άκρες. Η ψαλίδα δεν πρόκειται να φύγει ως δια μαγείας από μόνη της, όσες μάσκες μαλλιών κι αν εφαρμόσετε.
  • Σε κάθε λούσιμο απλώστε για μερικά λεπτά στις άκρες των μαλλιών conditioner και αφού το ξεπλύνετε εφαρμόσετε ενυδατικό λαδάκι.