Ο ερχομός του παιδιού σας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή σας, που θα σας γεμίσει συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Αυτά τα μικρά ανθρωπάκια έρχονται στην ζωή σας τρυφερά και αθώα για να την αλλάξουν ριζικά και το κάνουν, συχνά δίχως να το συνειδητοποιήσουμε. Το νεογέννητο σας αλλάζει ολότελα και σας επιτρέπει να δείτε τον κόσμο αλλιώς με πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα ματιά. Πολύ συχνά, εξαιτίας των υποχρεώσεων και του άγχους που μπορεί να αισθανθούν οι νέοι γονείς, παραβλέπουμε το πόσο όμορφα είναι, όμως αυτά είναι εκεί και μας το υπενθυμίζουν κάθε φορά. Αρκεί μία δεύτερη ματιά για να συνειδητοποιήσουμε τα υπέροχα χαρακτηριστικά τους και να δούμε το θαύμα της νέας ζωής με άλλα μάτια.

*Η «μωρουδίστικη» μυρωδιά

Η χαρακτηριστική μωρουδίστικη μυρωδιά διεισδύει στο σπίτι κάθε νέας μαμάς και κάνει τους πάντες να λατρεύουν το νεογέννητο. Κρατήστε το στην αγκαλιά σας όσο πιο πολύ μπορείτε, καθώς όχι μόνο ενισχύεται το δεσμό σας μαζί του αλλά μπορείτε να μυρίσετε το άρωμά του, που δεν θα διαρκέσει για πολύ.

*Οι υπέροχες εκφράσεις

Το χασμουρητό του νεογέννητου είναι απλά ανεκτίμητο. Πόσο μάλλον η έκφραση που παίρνει όταν προσπαθεί να ανασηκώσει το κεφάλι του ή ακόμα το έκπληκτο βλέμμα του όταν βλέπει κάτι καινούργιο για πρώτη φορά. Οι εκφράσεις του νεογέννητου αποτελούν ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς με αυτόν τον αθώο τρόπο δείχνει τα συναισθήματά του.

*Το stretching του

Το τέντωμα ενός νεογέννητου είναι αξιολάτρευτο για πολλούς γονείς. Όταν θα τεντώσει πρώτη φορά τα πόδια και τα χέρια του και θα χασμουρηθεί είναι τόσο συγκινητικό, καθώς θα το δείτε αν και ακόμα μικρό να «μιμείται» κινήσεις των μεγαλύτερων ανθρώπων.

*Το απαλό του δέρμα

Όλες οι θεραπείες ενυδάτωσης και ομορφιάς δεν θα μπορούσαν να μας χαρίσουν το απαλό δέρμα ενός νεογέννητου. Τα νεογέννητα μωρά έχουν απίστευτο απαλό δέρμα και αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά τους, καθώς μας υπενθυμίζει ότι βρίσκονται μόλις στην πρώτη φάση της ζωής τους.