Είτε θέλουμε να χάσουμε βάρος είτε να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, η κατανάλωση 1-2 μερίδων σαλάτας σε καθημερινή βάση είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες που μπορούμε να έχουμε. Άλλωστε, η σαλάτα είναι ένας εξαιρετικά εύκολος τρόπος να εντάξουμε στη διατροφή μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα να χορτάσουμε.

Και ενώ συνήθως η σαλάτα συνοδεύει το καθημερινό φαγητό μας, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και από μόνη της ένα πλήρες γεύμα. Αρκεί βέβαια να τη φτιάξουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι επαρκής σε ποσότητα και πλήρης σε συστατικά.

Βασική προϋπόθεση για να μετατρέψουμε τη σαλάτα σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα είναι να προσθέσουμε μια καλή πηγή πρωτεΐνης, π.χ. κοτόπουλο, γαλοπούλα, αυγό, τυρί ή όσπρια. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολύ λιπαρά dressings του εμπορίου και να προτιμάμε να φτιάχνουμε τα δικά μας ώστε να προσθέσουμε γεύση και υγρασία στη σαλάτα μας.

Όταν φτιάχνετε τη σαλάτα σας, μη φοβηθείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να γίνετε δημιουργικοί. Προσθέστε πολύχρωμα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όπως πεκάν, καρύδια και αμύγδαλα, καθώς και εποχιακά φρούτα για να αναβαθμίσετε τη γεύση και τη θρεπτική αξία της σαλάτας σας.

Μάλιστα, μια πρωτότυπη ιδέα είναι να φτιάξετε τη σαλάτα σας σε βαζάκι μαρμελάδας, ώστε να τη μεταφέρετε εύκολα και να την απολαύσετε ως μεσημεριανό στη δουλειά σας.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας σαλάτες σε βαζάκι: