Μία νέα «καιρική ανωμαλία» έρχεται στη χώρα μας, καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς θερμή εισβολή και συννεφόκαμα.

Αυτή η καιρική αντίθεση αποτελεί το αντικείμενο της ανάλυσης του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος εξηγεί το φαινόμενο και το αίτιο προέλευσής του, που θα προκαλέσει αισθητότατη άνοδο της θερμοκρασίας, έως και 10 βαθμούς άνω των κανονικών επιπέδων εποχής.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος το συννεφόκαμα θα κάνει την εμφάνισή του το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή.

Και αυτή η κατάσταση με ζέστη, συννεφιά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί και τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Καλλιάνος: Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασία για τον Οκτώβριο

Από την πλευρά τους όπως είπε στο Θέμα 104.6 όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι από το Σάββατο και ιδιαίτερα από την Κυριακή αναμένονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Οκτώβριο.

«Σάββατο και ειδικά το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει 35 βαθμούς Κελσίου» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Μπορώ να πω ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Μιλάμε για τιμές ρεκόρ για Οκτώβρη μήνα, τιμές που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση γιατί χρόνια είχα να δω τέτοιες θερμοκρασίες. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με αυτό το ενδεχόμενο» κατέληξε.

Τι δείχνουν οι προγνωστικοί χάρτες

Το meteo.gr αναμένεται να εκδώσει νέα ενημέρωση για τη μεταβολή του καιρού.

Άνοδο της θερμοκρασίας ήδη από την Παρασκευή (στα νότια) και το Σάββατο «βλέπει» και η ΕΜΥ.

Στους προγνωστικούς χάρτες θερμοκρασιών μάλιστα εμφανίζονται τιμές έως και 35 ή και… 39 βαθμούς για την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ο αυτοματοποιημένος χάρτης θερμοκρασιών για την Κυριακή:

Ο χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό της Δευτέρας: