Τι σχέση έχουν οι μέλισσες με τους άτακτους ελέφαντες; Τα αποκριάτικα κοστούμια με τη φροντίδα της άγριας ζωής; Υπάρχουν ζώα που δεν έχει δει ακόμη κανείς; Αυτές είναι μερικές από τις απροσδόκητες πληροφορίες που μάθαμε από τις αμέτρητες ερωτήσεις των παιδιών στους εξερευνητές του National Geographic, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την νέα προϊοντική σειρά LEGO® Friends Jungle για να μυήσουν τα μικρά μας στα μυστήρια της φύσης και στη μαγεία της ανακάλυψης. Άλλωστε – ποιος ξέρει; – ίσως με την κατάλληλη έμπνευση, να είναι εκείνα που θα χαρίσουν το όνομά τους σε έναν οργανισμό που ως τώρα παραμένει άγνωστος!

 

Τα «τι», τα «πώς» και τα «γιατί» της… ζούγκλας

Όταν συναντιούνται δυο κόσμοι τόσο περιπετειώδεις και απρόβλεπτοι, όσο εκείνοι των παιδιών και των εξερευνητών, τα αποτελέσματα δεν μπορούν παρά να είναι γεμάτα εκπλήξεις! Τι ρώτησαν, λοιπόν, οι μικροί λάτρεις της ανακάλυψης;

Μπορούν τα ζώα που γεννιούνται σε αιχμαλωσία να επιστρέψουν στην άγρια φύση;

«Είναι δύσκολο να απελευθερώσετε τα πάντα που γεννιούνται σε ζωολογικούς κήπους, πίσω στη φύση. Πρέπει να μάθουν πώς να επιβιώνουν σε έναν νέο τόπο που έχει άφθονο μπαμπού για φαγητό και κρυφές περιοχές για να κρύψουν τα μικρά τους, οπότε η εύρεση της σωστής περιοχής μπορεί να είναι μια πρόκληση».

Μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν κάτω από τη θάλασσα;

«Η υποβρύχια ζωή μπορεί να ακούγεται αδύνατη, αλλά οι επιστήμονες και οι εξερευνητές το έχουν κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά την προπόνηση, ακόμη και οι αστροναύτες ζουν υποβρύχια επειδή οι συνθήκες είναι παρόμοιες με το διάστημα. Όμως η ζωή και η εργασία κάτω από τη θάλασσα είναι δύσκολη, επομένως οι μηχανικοί βρίσκουν πάντα νέους τρόπους να βελτιώνουν τον τρόπο ζωής κάτω από τη θάλασσα».

Μπορούμε να βρούμε πλάσματα που κανείς δεν έχει δει ποτέ;

«Είναι εντυπωσιακό, ότι περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ωκεανών του κόσμου εξακολουθούν να μην έχουν εξερευνηθεί και κάνουμε νέες ανακαλύψεις όλη την ώρα. Ο καρχαρίας Sixgill μπορεί να ζήσει έως και 8.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια. Όταν είναι πολύ βαθιά, αντί να στείλουμε ένα άτομο, μπορούμε να στείλουμε μια τηλεχειριζόμενη κάμερα που μπορεί να πάει βαθύτερα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια για να δούμε τι άλλο υπάρχει».

Μικροί εξερευνητές

Οι απορίες των παιδιών δεν είναι απλώς χαριτωμένες. Είναι ο τρόπος τους να μαθαίνουν τον κόσμο που τα περιβάλλει, εντός και εκτός σπιτιού, και μια πολύ καλή ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Μέσα από παιχνίδια που εμπνέουν την περιέργεια και τη χαρά της ανακάλυψης, αλλά και απευθύνοντάς τους οι ίδιοι ερωτήματα προς απάντηση, μπορούμε να τα συστήσουμε στη χαρά της γνώσης. Εκτός των άλλων, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και την αυτοπεποίθησή τους, βοηθώντας τα να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

 

Δημιουργικά παιχνίδια, όπως η σειρά προϊόντων LEGO Friends Jungle που εμπνέεται από τις πραγματικές ιστορίες των εξερευνητών του National Geographic, φέρνουν τα παιδιά μας σε επαφή με ανεξερεύνητα μέρη της γης. Παίζοντας με πλάσματα χαριτωμένα και άγρια, τα μικρά μας ενθαρρύνονται να μην βάζουν όρια στα όνειρά τους, ενώ παράλληλα οξύνεται η πολύτιμη περιέργειά τους. Εξάλλου, από ό,τι φαίνεται και οι πραγματικοί εξερευνητές στηρίζονται πάνω από όλα στη δημιουργικότητά τους για να καταφέρουν να φροντίσουν τον πλανήτη μας.

 

Μάθετε τα πάντα για τη σειρά LEGO Friends εδώ και εξερευνήστε τον κόσμο των LEGO παιχνιδιών μέσα από το Facebook, το Instagram, το Youtube ή το Lego Life Application.