Όλες ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, ώστε να αφαιρέσουμε τους ρύπους, τα βακτήρια, το σμήγμα και τα κατάλοιπα που αφήνει η πόλη στην επιδερμίδα μας. Αν παραλείπουμε τον καθαρισμό του δέρματός μας, αυτό γίνεται επιρρεπές στις φλεγμονές, στα μαύρα στίγματα, στη θαμπή όψη, αλλά και στην πρόωρη γήρανση. Όμως, δεν αρκεί να πλένουμε το πρόσωπό μας για να εξασφαλίσουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, πρέπει να το κάνουμε και σωστά.

Αν έχουμε ξηρό δέρμα, πρέπει να προσέχουμε ορισμένα πράγματα στον καθαρισμό:

  • Αποφεύγουμε το σαπούνι και χρησιμοποιούμε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά
  • Μένουμε μακριά από τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν αλκοόλ, καθώς τείνουν να αφυδατώνουν ακόμη περισσότερο το δέρμα
  • Δεν πλένουμε το πρόσωπό μας πάνω από δύο φορές την ημέρα γιατί μπορεί να διαταράξουμε τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να εμφανίσει μεγαλύτερη ξηρότητα

Τρία βήματα για να καθαρίσουμε σωστά την ξηρή επιδερμίδα

 

1ο βήμα

 

Αφαιρούμε το μακιγιάζ από πρόσωπο και λαιμό με υγρά μαντηλάκια.

2ο βήμα

 

Ρίχνουμε στις παλάμες μας μια γενναία ποσότητα από ένα γαλάκτωμα καθαρισμού που είναι κατάλληλο και για τα μάτια και το «ζεσταίνουμε». Στη συνέχεια, κάνουμε απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο, ώστε να απλωθούν καλύτερα τα συστατικά της σύνθεσης, να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία και να «ξυπνήσει» η επιδερμίδα. Αρχικά, καλύπτουμε το πρόσωπο με τα χέρια ασκώντας πιέσεις. Έπειτα κάνουμε μασάζ με φορά προς τα μαλλιά ασκώντας πίεση. Επιμένουμε στα σημεία που πιστεύουμε ότι υπάρχει συγκεντρωμένο λεμφικό υγρό και κάνουμε μασάζ. Οι κινήσεις αυτές οξυγονώνουν τα κύτταρα και βοηθούν στον περιορισμό του πρηξίματος. Σκουπίζουμε με βαμβάκι και ξεπλένουμε με νερό.

3ο βήμα

 

Βάζουμε σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ τονωτική λοσιόν και τον περνάμε στο πρόσωπο. Η λοσιόν θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα του γαλακτώματος, των ρύπων, τα νεκρά κύτταρα και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα.