imommy.gr Deco & ideasFeng Shui για θετική ενέργεια στο σπίτι

Feng Shui για θετική ενέργεια στο σπίτι

Feng Shui για θετική ενέργεια στο σπίτι | imommy.gr

Ένας από τους πιο εναλλακτικούς τρόπου, που μπορούμε να δοκιμάσουμε για να ξεκινήσουμε θετικά το φθινόπωρο, περιλαμβάνει το fens shui.

Πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε το φθινόπωρο γεμάτοι ενέργεια και ζωντάνια; Ένας από τους πιο εναλλακτικούς τρόπους που μπορούμε να δοκιμάσουμε περιλαμβάνει το feng shui. Οι αρχές του feng shui (μεταφράζεται ως «άνεμος και νερό»), αυτού του πανάρχαιου συνδυασμού επιστήμης και τέχνης, θα σας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρετε την ενέργεια στο σπίτι σας. Κάθε αλλαγή σεζόν είναι ιδανική για ξεκαθαρίσματα, αφού η συσσώρευση αντικειμένων σε συγκεκριμένες γωνιές του σπιτιού μπλοκάρουν την ενέργεια.

Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, αυτή την ευκαιρία για να αναδιοργανώσετε τον χώρο σας και να πετάξετε (ή ακόμα καλύτερα να δώσετε σε άλλους) πράγματα που δεν σας χρειάζονται πλέον. Επίσης, είναι ιδανική περίοδος για να απαλλαγείτε από ογκώδη και βαριά έπιπλα, που μπλοκάρουν την ενέργεια.

Αέρας ανανέωσης

Τα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού, σύμφωνα με το feng shui, είναι η είσοδος, η κουζίνα και το υπνοδωμάτιο. Η είσοδος θεωρείται το «στόμα» του σπιτιού, αφού ουσιαστικά συνδέει το εσωτερικό με το εξωτερικό. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι μπλοκαρισμένη με πολύ μεγάλα φυτά ή σιδεροκατασκευές. Η κουζίνα, ο χώρος δηλαδή που προσφέρεται το φαγητό, θεωρείται καθοριστική για την υγεία των ενοίκων. Οι ειδικοί του feng shui υποστηρίζουν ότι το ιδανικό χρώμα για τον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να ρέει απρόσκοπτα η ενέργεια, είναι η απαλή ώχρα.

Όσο για το υπνοδωμάτιο, συστήνεται η τοποθέτηση μιας μικρής ροδακινιάς ή ροδιάς σε νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν οικογένεια, αφού τα συγκεκριμένα φυτά συμβολίζουν τη γονιμότητα. Γενικά, τα ζευγάρια καλό είναι επίσης να αποφεύγουν στην κρεβατοκάμαρα πίνακες που απεικονίζουν μοναχικούς ανθρώπους (π.χ. μια μπαλαρίνα ή ένα πρόσωπο που ατενίζει τη θάλασσα). Σημαντικά για τη ροή ενέργειας στο σπίτι είναι και τα χρώματα που επιλέγετε.

Ο κανόνας της αρμονίας

Καλό feng shui μπορεί να δημιουργηθεί μόνο όταν υπάρχει αρμονία ανάμεσα στο γιν και στο γιανγκ. Έτσι, καλό είναι να επιλέξετε απαλές αποχρώσεις για τους χώρους που ξεκουράζεστε (π.χ. υπνοδωμάτιο), οι οποίοι αντιστοιχούν στη γιν ενέργεια, και να επιφέρετε ισορροπία βάζοντας πιο έντονους τόνους (όπως το πράσινο, το κίτρινο ή το πορτοκαλί) σε δωμάτια όπου δραστηριοποιείστε (π.χ. καθιστικό, κουζίνα), τα οποία ανήκουν στη γιανγκ ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συσκευές που δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα στο παιδικό δωμάτιο Μια από τις σημαντικότερες ενέργειες που οφείλεις να κάνεις ως γονιός είναι να εξασφαλίσεις το κατάλληλο κλίμα στο παιδικό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπνοδωμάτιο: Δημιουργούμε το ιδανικό περιβάλλον σε 7 κινήσεις Οι κατάλληλες συνθήκες στο υπνοδωμάτιο θα μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε καλύτερα και να ξυπνήσουμε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ