Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια καλύτερη διατροφή και αυξημένη ενέργεια μέσα στην ημέρα. Έτσι, το πρωινό χαρίζει στον οργανισμό μας τα απαραίτητα «καύσιμα» που χρειάζεται για να ξεκινήσει δυναμικά την ημέρα, μας κρατάει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα μας, αποτρέποντας το άσκοπο τσιμπολόγημα και την υπερφαγία και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

Ωστόσο, δεν αρκεί να τρώμε πρωινό για να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή που μας τροφοδοτεί με ενέργεια. Πρέπει να κάνουμε και σωστές διατροφικές επιλογές. Και ενώ είναι αρκετά δελεαστικό και πρακτικό να τρώμε κέικ και μπισκότα μαζί με τον πρωινό μας καφέ, καλό θα ήταν να κάνουμε εξυπνότερες επιλογές.

Οι πρωτεΐνες, τα καλά λιπαρά και οι σύνθετοι υδατάνθρακες δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο μας, αν θέλουμε να έχουμε ενέργεια, να χορτάσουμε και να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Τα αυγά, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και το ψωμί ολικής άλεσης είναι κάποιες από τις τροφές που μπορούμε εύκολα να εντάξουμε σε ένα ισορροπημένο πρωινό.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές πεντανόστιμες προτάσεις για να ξεκινάμε δυναμικά την ημέρα μας.