Μία από τις καλύτερες στιγμές μετά την γέννηση του μωρού είναι η στιγμή που θα επιστρέψετε στο σπίτι σας με το νεογέννητο και θα έχετε την ευκαιρία να το φροντίσετε, κάνοντας πιο δυνατό τον δεσμό σας. Ωστόσο, οι πρώτες μέρες μπορεί να μην είναι τόσο ιδανικές, μιας και το νεογέννητο μπορεί να είναι ανήσυχο και να «απαιτεί» την προσοχή σας καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και της.. νύχτας. Οι χαρακτηριστικότερες στιγμές, που οι περισσότερες μανούλες έχουν βιώσει με το νεογέννητο, περιλαμβάνουν:

*Θα το ταΐζετε συχνά

Τα μωρά είναι γνωστό ότι κάνουν μερικά πράγματα ιδιαίτερα συχνά και ένα από αυτά είναι να τρώνε, οπότε μην εκπλαγείτε από τον χρόνο που θα αφιερώνετε για να τα ταΐσετε. Το νεογέννητο θα χρειαστεί αρκετό γάλα, που θα συμβάλλει στην καλή του ανάπτυξη. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, εάν το μικρό σας «ζητήσει» να φάει μετά από μόλις μερικές ώρες.

*Θα το αλλάζετε συχνά

Αυτή τη στιγμή ίσως νομίζετε ότι γνωρίζετε περίπου πόσες πάνες θα αλλάζετε μέσα στην ημέρα ή και κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι περισσότεροι όμως γονείς, έρχονται να συμφωνήσουν ότι τελικά άλλαξαν αρκετά περισσότερες από αυτές που πίστευαν αρχικά. Αυτό συμβαίνει επειδή θα πρέπει να αλλάζετε την πάνα του ανεξάρτητα από το πόσο την έχει λερώσει. Δεν έχει σημασία το πόσο, τόσο η μαμά όσο και ο μπαμπάς θα πρέπει να την αλλάζουν και να καθαρίζουν το μωρό, αφού την λερώσει.

*Το σώμα σας ανακάμπτει

Μόλις γυρίσετε από το νοσοκομείο με το νεογέννητο, πιθανότατα να θέλετε να απασχοληθείτε μόνο με την φροντίδα, ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το σώμα σας ακόμα ανακάμπτει από τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης αλλά και από την διαδικασία του τοκετού. Επομένως, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια ή ακόμα και να βασιστείτε στον σύντροφό σας, προκειμένου να αναλάβει το πρώτο διάστημα κάποια από τα καθήκοντα της φροντίδας του μωρού.