Καθώς περιμένετε τον ερχομό του μωρού στην καθημερινότητά σας, οι προσπάθειές σας για να δημιουργήσετε το ιδανικό βρεφικό δωμάτιο αυξάνονται εκθετικά. Ψάχνετε διαρκώς στο διαδίκτυο, ρωτάτε άλλους φίλους γονείς ή μπορεί ακόμα και να συμβουλευτείτε ειδικούς διακοσμητές. Ακόμα και αν νιώθουμε ότι έχουμε προετοιμαστεί, πάντα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες ή αντικείμενα που.. μας «ξεφεύγουν». Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που μπορεί να ξεχάσουμε να προσθέσουμε στο βρεφικό δωμάτιο, περιλαμβάνουν:

*Η μπλούζα της μαμάς

Μην ξεχάσετε να αφήσετε στην κούνια ή οπουδήποτε στο βρεφικό δωμάτιο μια μπλούζα της μαμάς καθώς το άρωμά της μπορεί να βοηθήσει το μωρό να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να νιώσει ασφαλές. Όχι μόνο το άρωμα της μητέρας βοηθά στην ηρεμία του νευρικού συστήματος, αλλά θα μειώσει σημαντικά τις ορμόνες του στρες και μπορεί να το βοηθήσει να κοιμηθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα, δίχως να ξυπνήσει ενδιάμεσα πολλές φορές. Δεν είναι απαραίτητο να αφήσετε την μπλούζα της μαμάς, όταν εκείνη λείπει αλλά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ακόμα κι αν βρίσκεστε εκεί και ειδικά στις περιπτώσεις που είναι ιδιαίτερα ανήσυχο.

*Ο μάρσιπος

Ο μάρσιπος μπορεί να βρίσκεται σε πολλά και διαφορετικά μέρη του σπιτιού, με το πιο συνηθισμένο να αποτελεί την εξώπορτα ή το μπάνιο και τα λιγότερα το γκαράζ ή και υπόγειο. Είτε εσείς είτε ο σύντροφός σας θα κουραστείτε κάποια στιγμή να κρατάτε αγκαλιά το μωρό σας και να το νανουρίζετε για να κοιμηθεί. Τότε ο μάρσιπος θα σας φανεί σωτήριο, καθώς θα σας ξεκουράσει και θα σας ανακουφίσει από πιθανούς πόνος στην πλάτη ή την μέση.

*Πετσετάκια

Τα πετσετάκια θα αποτελέσουν τα «ρούχα» που θα χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του μωρού και επομένως θα τα πλένετε περισσότερο. Για αυτό λοιπόν, αντί να τρέχετε κάθε φορά στο ντουλάπι ή το συρτάρι με τα πετσετάκια του μωρού, θα ήταν καλύτερο να εξοπλιστείτε με πολλά πετσετάκια που μπορείτε να τοποθετήσετε στρατηγικά σε διάφορες θέσεις εντός του βρεφικού δωματίου. Έτσι θα μειώσετε τις περιττές μετακινήσεις, θα ξεκουράζεστε λίγο περισσότερο και το μωράκι σας θα είναι πάντα καθαρό.